Közélet

Embercsempészet: Autós üldözés volt csütörtök reggel Ásotthalmon (FRISSÍTVE)

Embercsempészet: Autós üldözés volt csütörtök reggel Ásotthalmon (FRISSÍTVE)

2015. szeptember 3., csütörtök
Embercsempészet: Autós üldözés volt csütörtök reggel Ásotthalmon (FRISSÍTVE)
asotthalom-embercsempesz

Toroczkai László szerint embercsempészeket üldöztek az ásotthalmi mezőőrség és a rendőrség tagjai. Az intézkedések jelenleg is zajlanak.

Az ásotthalmi polgármester leírása szerint reggel 7 és 8 óra között vették észre, hogy egy felvezetőautóból és egy kisteherautóból álló, olasz rendszámú autókkal közlekedő társaság éppen megpakolta kb. 30 migránssal a kisteherautót. Az ásotthalmi mezőőrség megállításra felszólítása után inkább elmenekültek, nekihajtva a Lada Niva terepjárójuknak. Az üldözésbe végül egy rendőrautó is bekapcsolódott, de az üldözött furgon nem állt meg, amíg bele nem ütközött egy menetrend szerint közlekedő autóbuszba. Toroczkai információi szerint egy mezőőr és két kisteherautóban utazó megsérült, s egy fő kivételével mindenkit elkaptak.

Busznak ütköztek a menekülő embercsempészek - a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

Az ásotthalmi mezőőrök kértek segítséget egy olasz honosságú Iveco típusú kisteherautó megállításához az államhatárra tartó járőröktől Ásotthalom külterületén szeptember 3-án 7 óra 33 perc körül. A rendőrök megpróbálták feltartóztatni a járművet, amely menekülés közben egy autóbusznak ütközött az 55-ös főút 29-es kilométerének közelében. A két embercsempész elszaladt, a rendőrök még keresik őket. A kisteherautóban 35 illegális bevándorlót találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat. Közülük egy férfi sérült meg, a buszban anyagi kár keletkezett. Egy mezőőr az embercsempészek követése közben könnyebb sérülést szenvedett. A rendőrök a helyszínről előállítottak két szerb állampolgárt, akik a balesetet szenvedő embercsempész jármű előtt közlekedtek, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy ők is részt vettek a bűncselekmény elkövetésében. A rendőrök vizsgálják a szerepüket.

Toroczkai László: A sok embercsempész félelmet kelt a helyiekben

„Mezőőrünk az üldözés közben egy árokba esett, nem közvetlenül az embercsempészek miatt sérült meg” – tudta meg a SZEGEDma hírportál Ásotthalom polgármesterétől. „Odamentem a helyszínre, de sajnos nem tudjuk, hogy milyen nemzetiségűek voltak, nem kívántak semmilyen nyelven sem kommunikálni” – nyilatkozta lapunknak. „Nem tudjuk, hogy mennyien vannak az embercsempészek, de rengetegen az biztos. Már megjelenésükben félelmet keltenek a helyi lakosságban, ott vannak a pizzériánkban, a benzinkutunkon. Nemcsak a megyéből, hanem Északkelet-Magyarországról, Szerbiából, Olaszországból jött embercsempészekkel is találkoztak mezőőreink. Érte már mezőőrünket halálos fenyegetés, illetve köpte le egyiküket embercsempész. Az egyik fenyegetéses ügyben már folyik a nyomozás – az elkövetőt is megtalálták. A migránsok még mindig sokan jönnek, de látható, hogy sokukat Röszke felé terel a kerítés, azóta nem jönnek százfős csoportok sem” – mondta el az aktuális helyzetről Toroczkai László.

Toroczkai László szerint embercsempészeket üldöztek az ásotthalmi mezőőrség és a rendőrség tagjai. Az intézkedések jelenleg is zajlanak - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=565131

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.