Közélet

Menekültek dobálták meg a Horgos és Szeged között közlekedő vonatot - szünetel a vonatközlekedés (FRISSÍTVE)

Menekültek dobálták meg a Horgos és Szeged között közlekedő vonatot - szünetel a vonatközlekedés (FRISSÍTVE)

2015. augusztus 28., péntek
Menekültek dobálták meg a Horgos és Szeged között közlekedő vonatot - szünetel a vonatközlekedés (FRISSÍTVE)
roszke_menekultek23kf

A Vasutasok Szakszervezete szerint menekültek dobálták meg a szegedi vonatot, az elnök felszólította a MÁV-ot, hogy a szakaszon szüntesse be a vonatközlekedést, ha nem tudja garantálni a biztonságot.

A vonatközlekedés biztonsága érdekében péntek délutántól határozatlan ideig szünetelteti a vasúti forgalmat a Röszke-Horgos szakaszon a MÁV-START Zrt. – közölte az

Origóval

a vasúttársaság. A Szeged-Horgos viszonylaton közlekedő napi 2 vonatpár csak Röszkéig jár, és onnan fordul vissza. Az M1 híradója szerint a rendőrség nem erősítette meg, hogy migránsok dobálták volna meg a szerelvényeket, a rendőrség megerősítette jelenlétét a sínek mentén, de az M1 tudósítója nem tud róla, hogy a dobálás miatt. A tudósító szerint a pénteki napon 18 óráig 1800 határsértőt fogtak el, a rendőri jelenlét erős a határnál, a rendőrség is számít arra, hogy nagy hullámban, tömegesen érkeznek migránsok a határhoz az este folymán A hírműsor beszámolt arról, hogy a röszkei határszakaszhoz az elmúlt két, két és fél órában ismét nagyobb csoportokban érkeznek a bevándorlók. A tudósítás szerint megerősítették a rendőri jelenlétet, mind a kerítéshez, mind az úgynevezett gyűjtőponthoz folyamatosan érkeznek a rendőrök, valamint a nap folyamán többször köröztek rendőrségi helikopterek a környék felett.

Felgyújtott egy sátrat egy migráns Röszkén

Felgyújtott egy sátrat egy migráns a röszkei gyűjtőpontnál, a rendőrök gyorsan eloltották a tüzet két poroltóval - közölte a rendőrség pénteken este az MTI-vel. A bevándorló indítéka egyértelmű volt: mindenáron tovább akart menni Németországba. Az őrök észlelték a tüzet, két poroltóval oltották el. Ismeretlen tettes ellen folyik eljárás, mert nem találták meg az elkövetőt.

Korábban írtuk:

A szakszervezet

levele szerint

menekültek dobálták meg a Horgos és Szeged között közlekedő vonatot. A levél szerint az illegális bevándorlókat zavarja, hogy a haladásukat akadályozzák a közlekedő vonatok. Személyi sérülés nem történt, de a szakszervezet szerint ez csak a szerencsén múlott.

Meleg János

, a Vasutasok Szakszervezetének elnök ezért arra szólította fel a vezérigazgatót, hogy a szakaszon haladéktalanul biztosítsa a biztonságos vonatközlekedést, amennyiben nem tudja, akkor szüneteltesse, amíg normalizálódik a helyzet.

Személyi sérülés nem történt, de a szakszervezet szerint ez csak a szerencsén múlott.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=563386

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.