Közélet

Illegális bevándorlás: megnyílt a tranzitzóna a Déli pályaudvarnál is

Illegális bevándorlás: megnyílt a tranzitzóna a Déli pályaudvarnál is

2015. augusztus 12., szerda
Illegális bevándorlás: megnyílt a tranzitzóna a Déli pályaudvarnál is
Illegális bevándorlás - Megnyílt a tranzitzóna a Déli pál

Megnyitotta a tranzitzónát a migránsoknak a fővárosi önkormányzat a Déli pályaudvarnál is - tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága (FÖRI) szerdán az MTI-t.

Az igazgatóság a Vérmező felé eső, gyalogosok által kevésbé használt aluljáróban alakította ki a migránsoknak önkéntesen igénybe vehető tranzitzónát - tartalmazza a közlemény. Az első tranzitzónát szombaton, a Keleti pályaudvar előtti aluljáróban alakította ki a főváros. A Fővárosi Vízművek mobil ivókutat létesített, a Fővárosi Csatornázási Művek pedig mosdót és zuhanyozót helyezett üzembe a területen. A FÖRI vezetője,

Pető György

múlt szerdán jelentette be, hogy úgynevezett tranzitterületeket alakítanak ki Budapesten, amelyeken a főváros biztosítja a legalapvetőbb közegészségügyi és higiénés viszonyokat a migránsok számára. Akkor azt mondta az igazgató, hogy a Keleti és a Déli mellett a Nyugati pályaudvarhoz közeli közterületeken is kialakítanak tranzitzónát. A Budapesti Közlekedési Vállalat ugyanakkor két, a városi forgalomban nem használt, de érvényes műszakival rendelkező Ikarusz 280-as csuklós buszt indított a pályaudvarok között. A buszok, amelyeket naponta fertőtlenítenek, reggel fél nyolctól este tizenegy óráig közlekednek.

Megnyitotta a tranzitzónát a migránsoknak a fővárosi önkormányzat a Déli pályaudvarnál is - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=559165

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.