Közélet

Hollande és Faymann közös európai migrációs politikát sürget

Hollande és Faymann közös európai migrációs politikát sürget

2015. augusztus 28., péntek
Hollande és Faymann közös európai migrációs politikát sürget

Francois Hollande francia elnök és Werner Faymann osztrák kancellár közös európai migrációs politika megalkotását szorgalmazta pénteken a migránsok ausztriai tragédiája nyomán.

A francia köztársasági elnök telefon egyeztetett az osztrák kancellárral "a több mint hetven migráns életét követelő szörnyű tragédia nyomán, és kifejezte együttérzését a megpróbáltatásban" - olvasható a francia elnöki hivatal péntek este kiadott közleményében. A két ország vezetője jelezte, hogy "eltökélt az embercsempész-hálózatok elleni leghatározottabb küzdelemben és Európa külső határainak biztosításában". "Ahogy azt Franciaország és Németország a hét elején Berlinben kérte, a (francia) elnök és az osztrák kancellár az Európai Tanács által meghozott döntések haladéktalan végrehajtására szólított fel" - hangsúlyozta az elnökség. Ezen intézkedések között szerepel - mint arra a közlemény emlékeztetett - "a szükséges befogadó központok megnyitása Olaszországban és Görögországban, a menedékkérők igazságos elosztása az uniós tagállamok között, valamint az illegálisan érkezett emberek méltósággal történő visszakísérése". Az Elysée-palota szerint

Hollande

és

Faymann

végül pedig "közös migrációs politika és egységes európai menekült rendszer" megalkotását szorgalmazta. Hetvenegy illegális bevándorló holttestére bukkantak az osztrák A4-es autópályán csütörtökön felfedezett teherautóban, a menekültek feltehetően Szíriából érkeztek. Az ügyben Magyarországon a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három bolgár és egy afgán állampolgárt fogtak el és vettek bűnügyi őrizetbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.