Több nemzedéken át öröklődött Dani János makó-rákosi juhász mestersége, a szakma amit ő és fiai is elhivatottan végeznek. A földművelésügyi miniszter Aranykoszorús Gazda Díjaban részesítette.
Maguk gondoskodnak juhaikról, és készítik házilag, ősi hagyományok szerint a Dani család tagjai a juhturót, -sajtot, -gomolyát és az ordát, ami a savó kicsapolásával készült termék. Ebben az országban egyedülállóak. Az első juhász a családban 1801-ben született, azóta apáról fiúra száll ez a mesterség, sőt a férfiak juhász családok lányait vették el.
Dani János
hetedmagával él makó-rákosi tanyáján, három fia közül mindegyik ért a juhokhoz, viszont nem biztos, hogy mindegyikük ezzel fog foglalkozni. A lányok pedig besegítenek a tejtermékek készítésébe, mindenkinek megvan a maga feladata. Cigája juhot tartanak, abból is a tejelő fajtát, ez őshonos Magyarországon. Átlagban a 180-200 állat napi 5-6 kiló sajtot ad.
A Makó-Rákosi juhtenyésztőnek van már egy miniszteri kitüntetése, azt még 1989-ben kapta, hagyományőrzésért, a juhászati tevékenységért, a régi tárgyak megőrzéséért. 2000-ben Aranykampó díjat, 2006-ban Andrinkó István emlékérmet kapott. Szép gyűjteményt őriz otthon mesterségének tárgyaiból, azt mondja ez is hozzátartozik az életéhez: kolompok, kürtök, bicskatokok, ostorok, tárogató, pásztorkés mind ezek része. 127 kolompja van, ezeket országszerte szívesen mutatja meg, szeret mesterségéről beszélni. Dani János a rákosi pusztán megvalósított hagyományos juhtenyésztés fenntartása és fejlesztése terén elért eredményei, a juhtejből előállított termékek ismételt étrendbe illesztése érdekében végzett munkája, népszerűsítő tevékenysége elismeréseként kapta Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi minisztertől az Aranykoszorús Gazda Díjat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.