Közélet

A hónap végére elkészül a határzár

A hónap végére elkészül a határzár

2015. augusztus 23., vasárnap
A hónap végére elkészül a határzár
keritesepites_morahalom65_gs

Mórahalmon tartott munkaértekezletet a Műszaki Rendszer (MR) és az Ideiglenes Biztonsági Határzár (IBH) építésével összefüggő kérdésekről vasárnap Hende Csaba honvédelmi miniszter és Pintér Sándor belügyminiszter. A tárcavezetők a munkálatok helyszínén az építkezés aktuális állapotáról tájékozódtak - közölte az Országos Sajtószolgálat (OS).

A munkaértekezlet első részén Mórahalom polgármestere beszámolt arról, hogy a helyi lakosság akaratával, szándékával megegyező mindaz, ami történik, az érintett önkormányzatok, a lakosság a beruházás lebonyolítása során együttműködik a Magyar Honvédséggel és a rendőrséggel.

Nógrádi Zoltán

tájékoztatta a résztvevőket arról is, hogy tapasztalják a már megépült műszaki rendszer terelő hatását, továbbá az illegális bevándorlók agresszivitásának, passzív ellenállásának növekedését. A közérdekű használati joggal összefüggő soron kívüli kártalanítási eljárást lefolytató kormányhivatalok vezetői – többek között – arról tájékoztatták a minisztereket, hogy a kártalanítással kapcsolatban a kormányhivatalok részére előírt feladatok végrehajtásában akadály továbbra sem jelentkezett, az érintett tulajdonosoktól panasz, probléma hivatalaikhoz nem érkezett, a kifizetések rendben folynak. A munkaértekezlet második részében

Hende Csaba

és

Pintér Sándor

jelentéseket hallgatott meg az Országos Rendőr-főkapitányság, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság (MH ÖHP) jelen lévő parancsnoki állományától. A jelentések az építkezés előrehaladott állapotának bemutatása mellett kitértek az augusztus 14-én Kelebián tartott miniszteri munkaértekezleten meghatározott feladatok végrehajtásával, a nyomvonal vezetésével, az alkalmazott műszaki megoldásokkal, az építési, szerelési anyagok rendelkezésre állásával, szállításával, a munkavégzéssel, azon belül a közfoglalkoztatással, a talajegyengetéssel, a szerkezetépítéssel, a cölöpözéssel kapcsolatos kérdésekre. A jelentések alapján a honvédelmi és a belügyminiszter megállapították: az építési tevékenység a korábban meghatározott határidőknek megfelelően történik, a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja. Pintér Sándor kiemelte: az egyszemélyi parancsnokok kijelölése jelentősen hozzájárult valamennyi forrás, eszköz, erő hatékony és gazdaságos felhasználásához. Hende Csaba rámutatott: az MH ÖHP vezetésével a Magyar Honvédség végrehajtásra kijelölt alakulatainak állományából létrehozott munkacsoportok a korábban szélsőségesen meleg időjárási viszonyok mellett ugyanúgy helytálltak, mint jelenleg, amikor a lehullott jelentős mennyiségű csapadék miatt felázott talajviszonyok mellett kell a végrehajtási tervben rögzítettek szerint ellátni feladataikat, melyekkel a terveknek megfelelően haladnak.

A honvédelmi és a belügyminiszter megállapították: a magyar államhatár augusztus 31-ig műszaki rendszerrel történő lezárását semmi nem hátráltatja.Részletek: http://szegedma.hu/?p=561545

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. augusztus 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.