Közélet

Szegedi Jobbik a távhős túlfizetésről: Az IKV és a városvezetés adja vissza a szegediek pénzét!

Szegedi Jobbik a távhős túlfizetésről: Az IKV és a városvezetés adja vissza a szegediek pénzét!

2015. július 23., csütörtök
Szegedi Jobbik a távhős túlfizetésről: Az IKV és a városvezetés adja vissza a szegediek pénzét!
SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

Elveszhet azoknak a szegedieknek a pénze, akiknek túlfizetése van a felszámolás alatt álló hőszolgáltatónál, ha nem rendezi az ügyet az IKV és a Szehő – közölte Tóth Péter jobbikos önkormányzati képviselő, aki azt kérte Botka Lászlótól, hogy utasítsa a két cég vezetőjét az ügy rendezésére.

Azok a Szehős ügyfelek, akiknek túlfizetésük van, nem tudnak semmit arról, hogy mikor kapják vissza pénzüket az immár felszámolás alatt álló társaságtól – mondta el

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi elnöke sajtótájékoztatóján. Vannak, akiknek 50 ezer forinttal tartozik a Szegedi Hőszolgáltató Kft., közben az április közepe óta szolgáltató IKV Zrt.-nek befizettek 60 ezret. „Ezt a helyzetet el lehetett volna kerülni, ha a Szehő ügyvezetése kéri az IKV-tól túlfizetések beszámítását, hiszen ez utóbbi társaság legutóbbi információim szerint mintegy 100 millió forinttal tartozik a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-nek. A hőszolgáltató egyébként 35 millióval tartozik a szegedi lakosoknak. Jogi értelemben működhetett volna a beszámítás intézménye, ez a lépés azonban elmaradt az átalakuláskor” – jelentette ki a jobbikos önkormányzati képviselő. Tóth szerint ez szándék kérdése, a Szehő önkormányzat által delegált ügyvezetője,

Kóbor Balázs

és az IKV Zrt. élére kinevezett

Kardos Kálmán

elintézhette volna ezt az ügyet időben. „Azt kérem

Botka László

polgármestertől, hogy azonnal intézkedjen az ügyben és utasítsa a két ügyvezető igazgatót, hogy ezt az ügyet rendezzék” – közölte Tóth Péter. Hozzátette, ezt most a felszámolási eljárás alatt is kérhetik a felek, amit azért tart szükségesnek, mert szerinte ha ezt a lépést nem teszik meg, akkor elvesztik pénzüket azok a fogyasztók, akiknek a Szehő tartozik. A képviselő elmondta, az IKV úgy tartozhat a Szehőnek, hogy a távfűtött lakásokban élő IKV-s bérlők tartozásai átkerültek az új szolgáltatóhoz.

Kóbor Balázs: légből kapottak a Jobbik információi

„Nincs 100 millió forintos IKV-s tartozás a Szehő irányába nyilvántartva, ez légből kapott információ, és a két cég esetében a túlfizetéseket és a tartozásokat nem lehet összevezetni” – reagált Kóbor Balázs, a hőszolgáltató önkormányzat által delegált ügyvezető igazgatója. Elmondta, IKV-s lakásban élők tartoznak valóban a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-nek, ennek összege közel sem annyi, mint amennyiről a jobbikos politikus beszélt. A felszámolás alatt álló társaságnak mintegy 200 millió forinttal tartoznak a szegedi lakosok, emellett a cég valóban 35 millióval tartozik azoknak a fogyasztóknak, akiknek túlfizetése van. „A teljesen tönkretett Szehő pontosan tudja, hogy tartozása van a lakosság fele, ezt senki sem vitatja. Dolgozunk azon, hogy a túlfizetéseket visszakapja a lakosság, és a felszámoló is tisztában van a helyzettel” – jegyezte meg Kóbor. A Szehő önkormányzat által delegált ügyvezetője üzent is a szegedi Jobbiknak, Kóbor Balázs szerint, ha a pártnak vannak ötletei, tippjei az ügy rendezésére, akkor keressék fel a Szegedi Hőszolgáltató Kft.-t, ajánlják fel segítségüket, és ne a sajtón keresztül üzengessenek.

IKV: Nem tartozunk a Szehőnek!

„Az IKV Zrt. nem felel a Szehő tartozásaiért, illetve követeléseiért. Azonban a mögöttes felelősség alapján a Szegedi Hőszolgáltató Kft. évek múlva követelheti az IKV-s bérlők által hátrahagyott tartozásokat az IKV-tól, de ennek feltétele, hogy a Szehő az összes jogi lehetőséget kimerítve nem jutott hozzá a követeléséhez. Nevezetesen fizetési meghagyás kibocsájtása, bírósági eljárás alapján elrendelt végrehajtási eljárás nem vezetett eredményre. Ez az összeg azonban a Tóth Péter által mondott összeg töredékére valószínűsíthető” – reagált Kardos Kálmán, az IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója A jobbikos sajtótájékoztatón elhangzottakra. Leszögezte, mivel az IKV nem jogutódja a Szehőnek, ezért nem is felelhetnek egymás tartozásaiért.

Elveszhet azoknak a szegedieknek a pénze, akiknek túlfizetése van a felszámolás alatt álló hőszolgáltatónál - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=555237

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 23.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.