Közélet

Sikeresen zárult a Jobbik aláírásgyűjtési akciója

Sikeresen zárult a Jobbik aláírásgyűjtési akciója

2015. július 3., péntek
Sikeresen zárult a Jobbik aláírásgyűjtési akciója
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Országosan több mint negyedmillió aláírást gyűjtött össze négy kérdést érintő, "Szóljon bele!" című akciójában a Jobbik.

A "Szóljon bele!" négy kérdése: - Egyetért-e azzal, hogy a férfiak negyven évi munkaviszonyt követően jogosulttá váljanak kedvezményes öregségi nyugdíjellátásra? - Egyetért-e azzal, hogy egy alapszintű internetszolgáltatás térítésmentesen illessen meg minden magyar állampolgárt? - Egyetért-e azzal, hogy ha Ukrajnában a fegyveres konfliktus kiszélesedne, Magyarországnak nem szabad a háborúban szerepet vállalnia, hanem semlegességünket és a békét kell megőriznünk? - Egyetért-e azzal, hogy a Magyarországot veszélyeztető bevándorlás visszaszorítása érdekében hazánk hozzon létre önálló határőrséget, és az állam ne vállalja magára a gazdasági menekültek eltartását?

Sikeresnek értékelte a Jobbik májusban lezárt négy kérdéses aláírásgyűjtését

Rácz Tibor

, a párt Csongrád megye I. választókerületi elnöke. "Országosan több mint negyedmillióan írták alá gyűjtőíveinket, csak Szegeden közel ötezren írtak alá saját kezűleg, és ebben az interneten keresztül kitöltők nincsenek benne" - fejtette ki Rácz Tibor. Hangsúlyozta, hogy két fajta konzultáció létezik Magyarországon, az egyik az adófizetők pénzét pazarló, melynek célja a média uralma és a politikai közbeszéd elterelése, a másik pedig a problémák felvetésére és megoldására irányul és kikéri a magyar emberek véleményét, támogatását - a politikus az elsőt egyértelműen a kormányoldal, a másodikat pedig a Jobbik konzultációjával azonosította. Rácz Tibor szerint a nemzeti radikális párt sikere abban rejlik, hogy találkozik az emberekkel, illetve a valódi problémákra ad felelős, szakmai megoldást. A "Szóljon bele!" akció négy témával foglalkozott: a nyugdíjkorhatár leszállításával a férfiak számára is, az ingyenes internetelérés biztosításával minden magyar háztartásba, hazánk nemzetközi konfliktusokban való részvételével, melynek kapcsán a Jobbik két jelszava a semlegesség és a béke, valamint a negyedik téma az illegális bevándorlás kérdése, melynek kapcsán a radikális párt az önálló határőrség felállítását szorgalmazza. Rácz Tibor szerint az akció elérte célját, sikeresen vált a nyomásgyakorlás eszközévé, mellyel befolyásolni tudták a politikai diskurzust, szemben a "jövőkép és elképzelés nélküli" baloldallal. Kiemelte, hogy nem kezdeményeznek népszavazást egyik kérdésben sem, mivel a Jobbik szerint a népszavazás kiírásának megszigorított szabályai miatt szinte lehetetlen sikerre vinni egy referendumot. "Ugyan még nem ingyenes az internet, azonban sikerült megakadályozni az internetadó bevezetését, viszont a nemzetközi konfliktusok terén nem tudtuk érvényesíteni akaratunkat, ugyanis megszületett a döntés hazánk részvételéről az Iszlám Állam elleni harcban" - mondta el a politikus.

jobbik_sajtotajekoztato01kf

Hozzáfűzte, hogy az illegális bevándorlás témájában ötpárti szakpolitikai csoport felállítását szorgalmazza a Jobbik, valamint önálló határőrség felállítását és zárt menekülttáborokat. A szerb-magyar határra telepítendő kerítés Rácz Tibor szerint elfogadható, de nem megoldás, a határt őrizni kell, megfelelő jogosítványokkal rendelkező és megfelelően kiképzett önálló határőrséggel. A nyugdíjkorhatár leszállításával kapcsolatban a politikus úgy fogalmazott, hogy bár ez volt a legnépszerűbb felvetés, a kormány mégis elutasítja, pedig a jobbikosok szerint az esélyegyenlőség jegyében a férfiaknak is jár a nyugdíj negyven év munkaviszony után, ugyanúgy, mint a nőknek, főként annak tekintetében, hogy a statisztikák szerint minden negyedik férfi meghal, mielőtt elérné a nyugdíjkorhatárt, valamint a korábbi nyugdíjazás a fiatalkori munkanélküliség problémáján is enyhítene. Zárásul Rácz Tibor kijelentette, hogy a Jobbik várja

B. Nagy László,

kormánypárti országgyűlési képviselő véleményét a nyugdíjkorhatár témájában.

Nyugdíjról, ingyen internetről, békéről és a bevándorlókról tartott saját nemzeti konzultációt a Jobbik.http://szegedma.hu/?p=551435

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.