Közélet

Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát + FOTÓK

Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát + FOTÓK

2015. július 15., szerda
Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát + FOTÓK
sallay_gyertyagyujtas15kf

A szögedi papucsért gyújtottak gyertyát a Sallay-üzlet előtt. Hamarosan közzéteszik a számlaszámot, hova lehet utalni megmentése céljából.

Korábban megírtuk

, ma kénytelen volt lehúzni a rolót a Sallay-üzlet, egyelőre nem tudni, hogy mi lesz a családi vállalkozás és a

Magyar Értéktárba

emelt szögedi papucs sorsa. „Négy gyertyát szeretnék elsőként meggyújtani, a hit, a remény, a szeretet és az öröm jegyében. Hiszünk abban, hogy lesz látványműhely. Reméljük lesz örömünk abban, hogy életben marad a szegedi papucs. Kívánjuk, hogy az egészet tartsa össze a szegediek, a hagyománytisztelők szeretete” – mondta

Szögi Csaba

, a „Mentsük meg a szögedi papucsot” Facebook csoport alapítója. A megemlékezők kifejezték reményüket, hogy az új asszonyok, a néptáncosok viselni fogják e jellegzetes lábbelit. Fontosnak tartják, hogy nem a szögedi papucs emlékére gyújtottak gyertyát, hanem újjászületésében bíznak.

Mészáros Tibor

kiemelte, fél évszázados barátság köti össze

Sallay Tiborral

. Akik eljöttek tudják, hogy ő és családja igazi mestereivé váltak a papucskészítésnek. A rendezvény végén Szögi Csaba bejelentette, hogy a Tisza Lajos Közéleti Egyesület jóvoltából azok is segíthetnek, akik nem engedhetik meg anyagilag egy papucs megvételét. A TLKE ugyanis önálló számlát nyit, amely december 31-ig él, az ide utalt összeget pedig továbbítják a szögedi papucs megmentése céljára. További részletekről a Facebookon lehet olvasni hamarosan.

Nem a szegedi papucs emlékére, hanem újjászületéséért gyújtottak gyertyát szerda este.http://szegedma.hu/?p=553757

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.