Közélet

Megújul a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út több mint 5 kilométeres szakasza

Megújul a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út több mint 5 kilométeres szakasza

2015. július 10., péntek
Megújul a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út több mint 5 kilométeres szakasza

A Dél-alföldi Operatív Program keretein belül, európai uniós forrásokból megújul Csongrád megyében a Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő több mint 5 kilométeres szakasza.

A beruházásra mintegy 530 millió forint áll a Magyar Közút Nonprofit Zrt. rendelkezésére. Az Dél-alföldi Operatív Program keretében a 4415-ös jelű Hódmezővásárhely-Földeák-Makó összekötő út 5,302 kilométeres szakasza újulhat meg. Az 530 millió forintos keretből az útszakasz és a vízelvezető rendszer felújítása, valamint azok átereszeinek tisztítása valósul meg. Az autóbuszok a rekonstrukció után is a jelenlegihez hasonlóan forgalmi sávon állnak meg, de a megállóhely vonalában a padka burkolásra kerül a forgalombiztonság növelése érdekében. A felújítás során rendezésre kerül az útpadka is. A meglévő burkolat teherbírást vesztett részein lokális pályaszerkezet csere után, két aszfalt pályaszerkezeti réteg építésére kerül sor. A projekt célja az M43-as autópálya valamint a települések megközelíthetőségének és közlekedésének javítása. A beruházás megvalósulását követően nő a forgalombiztonság, javul a szolgáltatási színvonal és az utazási időben is rövidülés lesz tapasztalható. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. mindent megtesz azért, hogy a felújítandó útszakaszok hosszú távon is kiváló állapotban maradhassanak. A sikeres projektzárást követő 5 éven át a felújított útszakaszok kiemelt figyelmet élveznek mind az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, mind az uniós források felhasználását ellenőrző szervezetek által.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.