Közélet

Keretben Ifjúsági Egyesület: Rendőri vagy polgárőri felügyelet nélkül ne tartózkodjon a Tisza-menti ártérben!

Keretben Ifjúsági Egyesület: Rendőri vagy polgárőri felügyelet nélkül ne tartózkodjon a Tisza-menti ártérben!

2015. július 18., szombat
Keretben Ifjúsági Egyesület: Rendőri vagy polgárőri felügyelet nélkül ne tartózkodjon a Tisza-menti ártérben!
migransok99_gs

Meg kell húznunk a civilizációs határvonalat és megfelelő keretek között kell tartanunk a humanitárius segítséget – írja a Keretben Ifjúsági Egyesület, melynek elnöke azt javasolja, hogy rendőri vagy polgárőri felügyelet nélkül senki se tartózkodjon Szegednél a Tisza ártéri erődiben.

„A Keretben Ifjúsági Egyesület elnökeként

ellátogattam a Tisza melletti ártérbe

, hogy megtekintsem az egyre fokozódó migrációs helyzetet. A szennyvízátemelőnél a határsértők egyik jól bevált útvonalán, egy 30 fős csoportot tartóztatott fel az polgárőrség. Amíg a rendőrségi intézkedésre vártunk, segítettem rábírni őket, hogy ne fussanak el és ne bujkáljanak az erdőben. Igyekeztem megnyugtatni a szíriai menekülteket és a rendőrséggel együttműködve vizet adtam nekik, hogy nehogy a gyálai vagy tompaszigeti kiskertek irányába keressenek ellátást. A kétségbeesésük fő oka az volt, hogy Szerbiába visszatoloncolják őket, de elmagyaráztam nekik a hivatalos eljárást. Ekkor viszont olyan történt, aminek még most is a hatása alatt állok – többen közülük azt mondták, ha mégis Szerbiába visszakerülnek, akkor meg fognak ölni! Személy szerint megdöbbentőnek tartom, hogy szegedi lakosként ezzel kellett szembesülnöm. Nekem és az egyesületünknek mindig is az volt célkitűzése, hogy a helyben adott minimális ellátással megóvjuk Szeged lakosságát és a szegedi emberek magántulajdonait. Az esetem után megkérnék minden szegedi lakost, hogy rendőrségi vagy polgárőri felügyelet nélkül ne tartózkodjon a Tisza-menti ártérben! Amíg mi adunk nekik vizet és ellátmányt, addig meg tudjuk védeni a házainkat, kertjeinket és a városunkat. Szeretném a többi karitatív szervezetnek is felhívni a figyelmét arra, hogy vigyázzanak és legyenek körültekintőek, nehogy az ingyen cigaretta, gyújtó, táska vagy az önkéntes borotválás hiánya miatt fenyegessék meg őket is életveszélyesen. Meg kell húznunk a civilizációs határvonalat és megfelelő keretek között kell tartanunk a humanitárius segítséget!” – írja szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelében Baracsi Réka Nóra, a Keretben Ifjúsági Egyesület elnöke.

Ahogy megírtuk

, a júniusban bejegyzett Keretben Ifjúsági Egyesület tagjai felvállalták, hogy az Alsóvárosi Polgárőr Közhasznú Egyesülettel karöltve segítik a határsértők ellátását, gyűjtést is hirdettek az ellátásukra.

"Meg kell húznunk a civilizációs határvonalat és megfelelő keretek között kell tartanunk a humanitárius segítséget" - a Keretben Ifjúsági Egyesület sajtóközleményehttp://szegedma.hu/?p=554207

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.