Közélet

FM: 10 év alatt 700 ezer hektárral növelik az erdők területét

FM: 10 év alatt 700 ezer hektárral növelik az erdők területét

2015. július 1., szerda
FM: 10 év alatt 700 ezer hektárral növelik az erdők területét
erdo_fa_termeszet

A következő 10 évben a Földművelésügyi Minisztérium (FM) az erdők területét 700 ezer hektárral kívánja növelni, hogy a jelenlegi 20-ról 27 százalékra nőjön az erdőségek aránya - közölte az FM kedden az MTI-vel.

A közlemény idézte a minisztérium parlamenti államtitkárát, aki a Padkűi kilátó ünnepélyes átadásán úgy fogalmazott: a 2020-ig terjedő vidékfejlesztési ciklusban az erdőgazdálkodás lehet Magyarország egyik fő kitörési pontja. Az ágazat ma mintegy 100 ezer ember számára nyújt megélhetést.

Nagy István

arra is felhívta a figyelmet, hogy a magyar erdők a nemzet közös örökségének részét képzik, amelyek védelme és fenntartása mindannyiunk kötelessége. A Bakonyerdő Zrt. által megvalósított 18,9 méter magas Padkűi kilátó a Keszthelyi-hegységben egy 408 méteres dombtetőn helyezkedik el. A kilátó az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdei közjóléti létesítmények megvalósításához nyújtandó támogatás, valamint saját forrás felhasználásával valósult meg - derül ki a közleményből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.