Közélet

Fejlesztőközpontot nyitott egy navigációs szoftvereket készítő cég Szegeden

Fejlesztőközpontot nyitott egy navigációs szoftvereket készítő cég Szegeden

2015. július 8., szerda
Fejlesztőközpontot nyitott egy navigációs szoftvereket készítő cég Szegeden
SZS20140827_nng_sajtotajekoztato_002

Fejlesztőközpontot nyitott az NNG Szegeden, az autóipari navigációs megoldásokat készítő cég jelenleg harminc embert alkalmaz a Tisza-parti városban, ezt a létszámot néhány hónapon belül ötven, középtávon kétszáz főre kívánják emelni – közölte Szombathelyi Péter megbízott vezérigazgató szerdán a helyszínen.

Az NNG elkötelezett az iránt, hogy Magyarországon tartsa fejlesztői bázisát, ehhez pedig megtalálja és magához vonzza a legtehetségesebb szakembereket – mondta

Szombathelyi Péter

a Szeged belvárosában lévő fejlesztőközpont avatásán. A szoftverfejlesztő cég választása azért eset Szegedre, mert az egyetemen hosszabb ideje magas színvonalú informatikai képzés folyik, és a városban több sikeres informatikai beruházás valósult már meg – közölte a vezérigazgató. Az új fejlesztőközpontban a cég díjnyertes budapesti központjával megegyező színvonalú irodakörnyezetet alakított ki, és a munkatársaknak a fővárosival megegyező szintű bérezést nyújt a cég – közölte a szakember. Az NNG a járműipar számára fejleszt navigációs megoldásokat, melyeket több mint harminc autómárka használ. Az idei a harmadik esztendő, amikor a vállalkozás árbevétele 40 százalékot emelkedik, és a következő évekre is hasonló bővülést terveznek. Az NNG világszerte nyolcszáz alkalmazottat foglalkoztat, közülük csaknem 250 dolgozót tavaly, százat idén vettek föl – tudatta Szombathelyi Péter.

Fritz Zsombor

, az NNG új fejlesztői központjának vezetője kifejtette, a szegedi fejlesztők már most a cég történetének egyik legnagyobb globális projektjén dolgoznak. A szakember hangsúlyozta, a központ együttműködése rendkívül szoros a Szegedi Tudományegyetemmel, csaknem húsz közös projektjük van a felsőoktatási intézménnyel, ahol tíz kutató folyamatosan az NNG megrendelésein dolgozik, a hallgatók számára pedig már kurzust is hirdetett a cég.

Fejlesztőközpontot nyitott Szegeden az autóipari navigációs megoldásokat készítő NNG - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=552277

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.