Közélet

Együttműködés a gyógyszerkutatásban: az SZTE-Goodwill Pharma megállapodás

Együttműködés a gyógyszerkutatásban: az SZTE-Goodwill Pharma megállapodás

2015. július 21., kedd
Együttműködés a gyógyszerkutatásban: az SZTE-Goodwill Pharma megállapodás

Elsősorban a gyógyszerkutatás, a gyógyszergyártás és a termékfejlesztés területén kíván közös kutatás-fejlesztési tevékenységet végezni a Szegedi Tudományegyetem és a száz százalékban magyar tulajdonú Goodwill Pharma Kft. a most megújított együttműködési megállapodásuk keretében.

A szerződést

Szabó Gábor

akadémikus, az SZTE rektora,

Devecz Miklós

, az SZTE kancellára és

Jójárt Ferenc

, a Goodwill Pharma Kft. alapító tulajdonosa írta alá 2015. július 21-én. A Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. együttműködnek a kutatás-fejlesztés és innováció területén, projektötleteket gyűjtenek. Szintén céljuk a kutatók motivációjának elősegítése az Egyetem érdekeinek tiszteletben tartásával. Figyelemmel kísérik a közös kutatási és innovációs, valamint oktatási projektekhez bevonható támogatásokat és finanszírozási lehetőségeket, és közös pályázatokat nyújtanak be. A Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. megállapodtak abban, hogy a vállalat a gyakorlat-orientált oktatás jegyében tanulási, továbbfejlődési lehetőséget biztosít a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Emellett segíti egyes hallgatók diplomamunkájának elkészülését is. A cég gyakorlati együttműködési lehetőséget biztosít az oktatás és képzés területén az egyetem dolgozói számára is. A duális és szemi-duális képzésben is együttműködnek, ennek feltételeit külön megállapodásban rögzítik. Szabó Gábor akadémikus elmondta: a megállapodás célja a Szegedi Tudományegyetem és a Goodwill Pharma Kft. hazai és nemzetközi szerepének, eredményeinek erősítése közös kutatás-fejlesztési, és egyéb innovatív projektek mentén - elsősorban a gyógyszerkutatás, gyógyszergyártás, és termékfejlesztés területén. Jójárt Ferenc ügyvezető igazgató azt emelte ki, hogy a Goodwill Pharma Kft. az együttműködési lehetőségek kapcsán folyamatos információcserét, kapcsolatot biztosít a Szent-Györgyi Albert Élettudományi Klaszterrel köthető megállapodások tekintetében is. A Goodwill Pharma Kft. 2014-ben C-vitamin termékeit Szent-Györgyi Albert professzorról nevezte el, így adózva tisztelettel a Magyarország tudományos örökségét képező Nobel-díjas felfedezés előtt. Szent-Györgyi Albert tudományos életútja kiemelkedő példakép a jövő nemzedékek előtt is. Az együttműködési megállapodás eredményeként kialakított témákra, projektekre a felek külön-külön egyedi megállapodásokat kötnek, amelyekben meghatározzák az adott feladat feltételeit, részleteit. A Goodwill Pharma Kft. és a Szegedi Tudományegyetem kinyilvánítja együttműködési készségét az innováció-, közös projektfejlesztés, pályázati részvétel- és oktatás- képzés területén, amelyek révén Szeged és térségének társadalmi és gazdasági élete gazdagodik, erősödik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.