Közélet

Budapest Pride - Jobbik: társadalmilag káros a felvonulás

Budapest Pride - Jobbik: társadalmilag káros a felvonulás

2015. július 10., péntek
Budapest Pride - Jobbik: társadalmilag káros a felvonulás

A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin és kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni a Pride felvonulást - közölte az ellenzéki párt pénteken az MTI-vel.

Dúró Dóra

, a parlament kulturális bizottságának elnöke és Tokody Marcell fővárosi képviselő közleményében a Budapest Pride-ot a kereszténységet gyalázó, a többségi társadalmat megbotránkoztató rendezvényként, szélsőséges felvonulásként jellemezte. A magyar társadalom többségét nem érdekli mások szexuális élete, senkit sem diszkriminál pusztán a szexuális orientációja miatt - folytatták a jobbikos politikusok, akik a homoszexuálisok jogegyenlőségénél komolyabb problémának ítélik a gyermeket nevelő vagy gyermeket tervező nők hátrányos megkülönböztetését. A Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy bizonyos csoportok a többségi társadalomra ráerőltessék a maguk másságát, és hogy a deviáns magamutogatást a többség köteles legyen elviselni - fogalmaztak. Arra kérték az egyházi vezetőket, hogy a vallási alapértékek védelme érdekében maguk is szólaljanak fel a "deviáns rendezvénnyel" szemben.

A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin és kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni a Pride felvonulást - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=552814

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. július 10.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.