Közélet

A parkolások több mint 60 százalékát fizetik mobiltelefonnal

A parkolások több mint 60 százalékát fizetik mobiltelefonnal

2015. július 10., péntek
A parkolások több mint 60 százalékát fizetik mobiltelefonnal

A parkolások több mint 60 százalékát mobiltelefonnal fizetik ki, ami mutatja, hogy nagy az igény a mobilfizetési rendszer iránt - mondta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Közölte: az egy éve indult mobilparkolás bevezetésének egyik célja volt a parkolásüzemeltetők üzemeltetési költségeinek csökkentése. Emlékeztetett arra, hogy egy-egy készpénzfizetéses parkolóautomata üzemeltetési költsége a bevétel 16-20 százalékát is elviszi: biztosítani kell az energiaellátását, be kell belőlük gyűjteni a pénzt, a drága berendezést telepíteni és üzemeltetni kell. Másrészt a mobilfizetési rendszer bevezetése válasz a kor kihívásaira, az üzemeltetési költsége jogszabályban rögzített, a bevételnek csak a 10 százalékát teszi ki - tette hozzá. A rendszer működik, fejlődik, ezen akár csökkenteni is lehet.

Veres Mihály

elmondta, hogy folyamatosan keresik azokat a szolgáltatásokat - a közszolgáltatások, az állam érdekkörébe tartózó egyéb szolgáltatások terén - ahol ezzel az elektronikus és mobilfizetéssel egyszerűbbé lehet tenni a szolgáltatások elérését, és ezeket mobiltelefonnal ki lehet fizetni. Magyarország világviszonylatban is élen jár a technológia alkalmazásában, amire büszkék lehetünk - mondta a vezérigazgató. A tájékoztatása szerint a rendszer az elmúlt egy év alatt 18 millió tranzakciót szolgált ki, ebből 210 esetben fordult elő reklamáció az ügyfelektől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.