Közélet

A meggytermelők meggyosztással tiltakoznak az alacsony árak ellen

A meggytermelők meggyosztással tiltakoznak az alacsony árak ellen

2015. július 2., csütörtök
A meggytermelők meggyosztással tiltakoznak az alacsony árak ellen

A meggytermelők ingyen osztanak szét összesen több mint 30 tonna magyar meggyet, mintegy 100 ezer darab negyed kilogrammos kiszerelésű adagot, az akcióval az idei nyomott meggyárak ellen tiltakoznak - közölte a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaközi Szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A több kamionnyi meggyet országszerte 31 városban, száz helyszínen csütörtök reggeltől szombat délutánig osztják szét. A kóstolók helyszínéről a

www.fruitmarketing.hu

weboldalon lehet tájékozódni - tették hozzá. Az akcióban kilenc Termelői és Értékesítői Szövetkezet (TÉSZ) és két egyéni termelő vesz részt - derül ki a közleményből. A szakmaközi szervezet közleményében felhívta a figyelmet a meggy kiváló élettani hatásaira. A Magyarországon termő meggy az egyik legerősebb természetes vírusirtó, serkenti a szívműködést, tisztítja az ereket, segít az alvászavarok leküzdésében és javítja az emésztést - ismertették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.