Közélet

A Békéltető Testületnél járt a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár

A Békéltető Testületnél járt a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár

2015. július 8., szerda
A Békéltető Testületnél járt a fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár
koszorus_laszlo

Látogatást tett a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Csongrád Megyei Békéltető Testületnél Koszorús László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkára. A politikus a Kamara vezetőségével és a testület tagjaival folytatott megbeszélést követő sajtótájékoztatón elmondta: az elmúlt egy évben igyekeztek egy új típusú fogyasztóvédelmet felépíteni, amiben a Békéltető Testületeknek is kiemelt szerepe van.

A változások célja az volt, hogy ne egy büntető-, hanem egy barátságos hatóságot hozzanak létre. A politikus hangsúlyozta: az Országgyűlés a napokban fogadta el azt a törvényt, ami kötelezi a vállalkozásokat, hogy megjelenjenek a Békéltető Testület előtt, amitől a fogyasztói kultúra további erősödését, és a cégek eddigieknél is nagyobb együttműködési hajlandóságát várják. Hozzátette: Szegeden és Csongrád megyében a beérkezett panaszok száma alapján a vállalkozások az országos átlagnál jobban figyelnek arra, hogy megfelelő minőségű áruval és szolgáltatással várják a fogyasztókat.

Dékány László

, a megyei Békéltető Testület elnöke közölte: gyors, költségkímélő és hatékony megoldást kínálnak a fogyasztói problémák orvoslására. Csongrád megyében tavaly több mint 500 ügyet zártak le. Az eljárások 30-35 nap alatt fejeződtek be, és mintegy 80 százalékuk végződött a panaszosok számára kedvezően. Az ügyek megoszlása széles skálán mozgott: az árucikkekkel kapcsolatos panaszoktól a legkülönbözőbb közüzemi szolgáltatásokig minden területen indítottak eljárásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.