Közélet

Újabb átfogó akció a határsértők ellen - lovasrendőröket is bevetnek + FOTÓK

Újabb átfogó akció a határsértők ellen - lovasrendőröket is bevetnek + FOTÓK

2015. június 26., péntek
Újabb átfogó akció a határsértők ellen - lovasrendőröket is bevetnek + FOTÓK
rendorlo10kf

Péntek délelőtt újabb rendőrségi akció kezdődött a medencés kikötőnél. Az illegális bevándorlók összegyűjtésében lovasrendőrök is részt vesznek.

Az akció a kikötőtől délre, a Tisza árterében zajlik, ahol a készenléti rendőrség lovas alosztályához tartozó lovasrendőrpáron túl helikoptert is bevetnek a felderítési munkába. A gáton - a korábban megszokott módon - autókkal közlekednek a rendőrségi egységek. Egy járőrpár a gyálaréti térséget ellenőrzi, szolgálatukat annak érdekében teljesítik, hogy javítsák a helyi lakosság szubjektív biztonságérzetét, hasonlóan Mórahalom és Ásotthalom körzetéhez. A lovas rendőrök olyan területeket is sikeresen el tudnak érni, amelyeket gépjárművel, vagy gyalogosan nem lennének képesek. A mai napon már 300 főnél is több illegális migránst fogtak el a rendőrség egységei.

Korábban írtunk róla

, miután egyre több lakossági bejelentés érkezett, a rendőrség átfogó akciót hirdetett meg szerdán a migránsok ellen, amelynek keretében több mint

ezeregyszáz határsértőt

állítottak elő.

Csütörtök késő délután tiltakozásba

kezdtek az illegális bevándorlók szabadságot követelve, mert az úti céljuk nem Magyarország volt.Az ujjlenyomatvétel és a fényképkészítés miatt tiltakoztak, továbbá kifogásolták, hogy nem kapnak európai vízumot – tájékoztatott Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1-en csütörtök este. A rendőrségnek sikerült megnyugtatni a kedélyeket, nem sokkal később helyre állt a rend az idegenrendészeti előállítóban, majd megkezdték a migránsok elszállítását.

Csütörtökön 814 határsértőt

tartóztattak fel Csongrád megye területén, a legnagyobb csoportot Ásotthalomnál fogták el.

Lovasrendőrökkel vizsgálja át a rendőrség a Tisza árterét illegális migránsokat keresve - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=549753

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.