Közélet

Tóth Péter: A városnak is szerepet kell vállalnia az orvosi ellátás biztosításában

Tóth Péter: A városnak is szerepet kell vállalnia az orvosi ellátás biztosításában

2015. június 2., kedd
Tóth Péter: A városnak is szerepet kell vállalnia az orvosi ellátás biztosításában
szoregi_rendelo01_gs

A kormány kritizálása érdekében emberi sorsokkal játszik a felelőtlen baloldali városvezetés a Jobbik szegedi önkormányzati képviselője szerint. Közben már csaknem ezer aláírás gyűlt össze a szőregi gyermekorvosi körzet megmentéséért.

"Komoly problémákkal küzd a gyógyászati ellátás Szegeden, a gyermekorvosok és a háziorvosok hiánya is gondot okozhat a jövőben, ugyanis sok orvos a nyugdíjkorhatár közelében jár, vagy át is lépte azt" - mondta el keddi sajtótájékoztatóján

Tóth Péter

, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke és a párt szegedi önkormányzati képviselője. A politikus szerint meg kell vizsgálni annak lehetőségeit, hogy milyen módon lehet pótolni a hiányzó orvosokat. Problémaként említette, hogy egyre kevesebben végeznek Szegeden, ugyanis az orvostanhallgatók nagy része még rezidensként külföldre távozik a jobb megélhetés reményében. "Ha a kormány nem tesz valamit a probléma megoldására, nem biztosít forrásokat, akkor a városi önkormányzatnak kell szakorvosokat szereznie" - hangsúlyozta Tóth Péter, aki szerint a baloldali városvezetés kommunikációs fogásként használja fel a kialakult helyzetet arra, hogy támadja a kormányt, azonban a városnak inkább szerepet kellene vállalnia az orvosi ellátás biztosításában, ha ugyanis ezt nem teszi meg, összeomolhat az egészségügyi rendszer.

SZS20140909_toth_peter_jeloltbemutato_sajtotajekoztato_002

"A városvezetés azzal indokolja tétlenségét, hogy nincs tartalék, amiből fedezni lehetne az orvosi ellátás fenntartását, azonban ez nem igaz" - fejtette ki az önkormányzati képviselő. Tóth Péter szerint az antiszegregációs programra szánt tízmillió forintos keretből elvonva jutna forrás a gyerekorvosi ellátás biztosítására. "Az antiszegregációs program elbukott, a cigányság helyzete nem javult, azonban az orvosok száma jelentősen csökkent a program tízéves fennállása alatt" - emelte ki a képviselő. Hozzátette, hogy amíg

Botka László

szocialista polgármester szerint a város egy tudásközpont, az önkormányzat alapvető funkcióját sem tudja ellátni. A jobbikos politikus úgy fogalmazott, hogy Szőreg az első áldozata az orvosi ellátás problémájának, amely tovább eszkalálódhat, ugyanis a két szőregi háziorvos közül az egyik már bőven túllépte a nyugdíjas korhatárt. A radikális párt a szőregi gyermekorvosi ellátás megmentése érdekében a szőregi szülőkkel összefogva aláírásgyűjtésbe kezdett, amely során immár majdnem ezer fő aláírását szerezték már meg a jó ügy érekében. "A Jobbik nem hagyja cserben a szőregieket, mint ahogy DK-s képviselőjük, a júniusi közgyűlésen is fel fogom vetni a témát, mivel hosszú távon kell felkészülnünk az orvoshiányra, ha az állam tesz semmit, ugyanis egy szakorvos képzése öt év" - fogalmazott Tóth Péter.

Már ezer aláírásnál tart a Jobbik gyűjtése a szőregi gyermekorvosi rendelő megmentéséért.http://szegedma.hu/?p=543365

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.