Közélet

Nyolc kamionnyi segélyszállítmány indult Kárpátaljára

Nyolc kamionnyi segélyszállítmány indult Kárpátaljára

2015. június 1., hétfő
Nyolc kamionnyi segélyszállítmány indult Kárpátaljára
Segélyszállítmány Ukrajnának

Nyolc kamionnyi, mintegy 100 millió forint értékű segélyszállítmány indult Magyarországról Kárpátaljára több jótékonysági szervezet összefogásának eredményeként - mondta el Pál Sándor, a Magyar Református Szeretetszolgálat kuratóriumi elnöke az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

Hozzátette: a szállítmány tartós élelmiszerekből, gyógyászati és tisztálkodási eszközökből áll. Mint fogalmazott, az élelmiszer csupán pillanatnyi segítséget jelent, a legfontosabb, hogy folyamatosan jelen legyenek a válság sújtotta régióban, ahol a pénz értéke harmadára zuhant az elmúlt egy évben, a rezsiköltségeket sokan nem tudják fizetni, miközben sok családból elviszik a dolgozó férfiakat katonának.

Pál Sándor

emellett rendkívül fontosnak nevezte a lelki segítséget is. "Elesettek az emberek, óriási a bizonytalanság" - jegyezte meg. Mint elmondta, igyekeznek elbeszélgetni a helyiekkel, hitet adni, segíteni abban, hogy ne jöjjenek el Kárpátaljáról. A jótékonysági akcióban a Magyar Református Szeretetszolgálat mellett a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a Baptista Szeretetszolgálat is részt vesz, továbbá csatlakozott a kezdeményezéshez az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat, valamint a Johannita Segítő Szolgálat is - mondta el a műsorban

Écsi Gábor

, a Katolikus Karitász vezetője. Hozzátette: a kamionok kijutásának biztosításában értékes segítséget nyújtott az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a magyarországi ukrán kisebbségi önkormányzat is. "A szállítmány fontos üzenete lehet, hogy megérezzék az ottaniak: nincsenek egyedül, nincsenek magukra hagyva, az anyaország törődik velük" - fogalmazott Écsi Gábor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.