Közélet

Két hosszú hétvége lesz jövőre

Két hosszú hétvége lesz jövőre

2015. június 30., kedd
Két hosszú hétvége lesz jövőre

Jövőre két hosszú hétvégével tervezhetnek a munkavállalók március 15-e és november elseje miatt, a szabadnapokat az eddigi gyakorlatnak megfelelően szombaton kell ledolgozni - írja az MTI.

A nemzetgazdasági miniszter munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló rendelete hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben. A rendelet szerint 2016-ban március 5-e szombat munkanap lesz, míg március 14-e hétfő pihenőnap, valamint október 15-e szombat is munkanap lesz, október 31-e hétfő pedig pihenőnap. A rendelet kiterjed minden munkáltatóra és az általuk foglalkoztatottak munkarendjére, kivéve a megszakítás nélkül üzemelő és a rendeltetése folytán a munkaszüneti napokon is működő munkáltatókat, illetve az ilyen jellegű munkakörben foglalkoztatott munkavállalók munkarendjét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.