Közélet

IKV-s számlák: a Tisza Lajos Közéleti Egyesület segíti a lakossági érdekvédelmet

IKV-s számlák: a Tisza Lajos Közéleti Egyesület segíti a lakossági érdekvédelmet

2015. június 19., péntek
IKV-s számlák: a Tisza Lajos Közéleti Egyesület segíti a lakossági érdekvédelmet
tiszalajoskozeletiegyesulet

Lakossági érdekvédelmi értesítést juttatott el portálunkhoz a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV Zrt. Távhő Üzletág által kiadott számlákkal kapcsolatban. A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Több szegedi távhőszolgáltatást igénybe vevő ember kereste meg egyesületünket, véleményünket és segítségünket kérve. Elmondásuk szerint hiába fordultak az IKV Zrt. ügyfélszolgálatához, ott “süket” fülekre találtak, gyakorlatilag nyoma sem maradt panaszuknak. A hozzánk fordultak mindegyikében a kiadott számlákkal voltak komoly problémájuk. A részünkre átadott számlákat szakértővel megvizsgáltatva az eredmény szinte “rémtörténetbe” illik, a számlák több pontban – minimum 8 helyen -­ törvény, egyéb jogszabály vagy éppen Szeged város saját rendeletét sértő pontot tartalmaz. - A számlakép “rezsibox” része formailag, tartalmilag és a konkrét költségtételek esetében is hibás, magasabb összegeket tartalmaz. - A számlák anyagi kárt is okoznak a fogyasztóknak, hiszen a Szegedi Hőszolgáltató Kft. elszámoló számlájával már lezárt időszakra is előleg számlát bocsájtott ki az IKV Zrt. Távhő Üzletága. Ezt a számlát ráadásul egy szolgáltatás nélküli időszakra bocsájtja ki az IKV. Tehát, ha vissza is fizeti több hónap után a pénzt addig jogtalanul használja, erre az időszakra duplán számláznak! A számlák együttesen 2,5 hónapra vonatkoznak, ami anyagilag igen megterhelő, többek napi megélhetését, vagy éppen nyári szabadságát veszélyezteti! Sok esetben átmeneti kölcsön, vagy személyi hitel felvételére kényszerülhetnek. A probléma nagyon súlyos, 27.000 szegedi családot érint! Arra kérjük a távhőszolgáltatást igénybe vevő szegedi családokat, hogy az IKV Zrt. Távhő Üzletág Ügyfélszolgálatánál (6724 Szeged, Vág u. 4.) tett eredménytelen reklamációjuk esetén panaszukkal keressék fel a Csongrád Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségét (Cím: 6722 Szeged, Rákóczi tér 1. Telefon: +36 62 680 530, Ügyfélfogadási idő: H-Cs: 8‐16, P: 8-­13:30) Tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy amennyiben panaszukat a szabálytalan számlákkal kapcsolatban a Fogyasztóvédelem jogosnak ítéli, abban az esetben számlánként maximum 10.000 Ft kötbér illeti Őket, melyet az IKV Zrt-­nek kell részükre megfizetni. Azaz, esetünkben miután két IKV Zrt‐s számlakibocsájtás történt egy időszakon belül ez az összeg lakásokként 20.000 Ft is lehet.

Rajta Szeged! TLKE

Komoly problémákra hívja fel a figyelmet a Tisza Lajos Közéleti Egyesület az IKV által kiadott számlákkal kapcsolatban: http://szegedma.hu/?p=548285

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 19.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.