Közélet

B. Nagy Lászlót nevezték ki Csongrád megye fejlesztési biztosává

B. Nagy Lászlót nevezték ki Csongrád megye fejlesztési biztosává

2015. június 9., kedd
B. Nagy Lászlót nevezték ki Csongrád megye fejlesztési biztosává
b_nagy_laszlo02_gs

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter minden megyébe kinevezett egy fejlesztési biztost a megyei fejlesztési projektek megvalósításának támogatása céljából.

A biztosok tisztségüket idén június 1. és november 30. között töltik be, feladatukért sem díjazás, sem juttatás nem illeti őket, munkájukat titkárság nem segíti. Feladatkörükbe tartozik, hogy a megyei jogú városok, a megyei önkormányzatok, valamint a fővárosi és megyei kormányhivatalok képviselőivel együttműködve koordinálják a projekt-előkészítő és projektmenedzsment-struktúra kialakítását. Közreműködnek a feladatokhoz szükséges humánerőforrás-kapacitás mennyiségi és minőségi felmérésében, a követelmények meghatározásában, ellátják a humánerőforrás képzésével és oktatásával összefüggő koordinatív feladatokat. Irányítják továbbá a megyei kedvezményezettek számára szükséges megyei szintű képzések és workshopok megrendezését, és kapcsolatot tartanak a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárságának koordinációs feladatot ellátó szervezeti egységeivel és az irányító hatóságok vezetőivel.

A megyei fejlesztési biztosok:

Font Sándor (Bács-Kiskun), Hargitai János (Baranya), Vantara Gyula (Békés), Riz Gábor (Borsod-Abaúj-Zemplén),

B. Nagy László (Csongrád)

, Varga Gábor (Fejér), Simon Róbert Balázs (Győr-Moson-Sopron), Tiba István (Hajdú-Bihar), Nyitrai Zsolt (Heves), Bene Ildikó (Jász-Nagykun-Szolnok), Völner Pál (Komárom-Esztergom), Balla Mihály (Nógrád), Szűcs Lajos (Pest), Móring József Attila (Somogy), Lipők Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg), Hirt Ferenc (Tolna), Ágh Péter (Vas), Kovács Zoltán (Veszprém), Manninger Jenő (Zala).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.