Közélet

Átadták a GEMMA új épületét + FOTÓK (FRISSÍTVE)

Átadták a GEMMA új épületét + FOTÓK (FRISSÍTVE)

2015. június 12., péntek
Átadták a GEMMA új épületét + FOTÓK (FRISSÍTVE)
gemme_kulcsatado15_gs

Péntek délelőtt kapta meg a sérült gyermekekkel foglalkozó GEMMA iskola és központ új épületének kulcsát.

A

korábbi problémák

ellenére sikerült kibővítenie kapacitását a Gemma Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskolának és a Gemma Szociális Szolgáltató Központnak, az intézmény új épületet tudhat a magáénak a Bakay Nándor utca 50. szám alatt, ahol kibővült keretek között folytatja működését a GEMMA, megtöbbszörözve a felvehető iskolások számát, illetve az ellátotti létszámot, ráadásul tágasabb, megfelelőbb környezetben. Az épületet a Szivárvány Autizmus Egyesület, mint a GEMMA intézmények fenntartója, vásárolta meg a szegedi önkormányzattól 69 millió forintért

Kiss-Rigó László

megyéspüspök kezdeményezésére, a Szeged- Csanádi Egyházmegye, Richter Gedeon Nyrt., OTP Bank Nyrt., MOL Magyarország, az Emberi Erőforrás Minisztérium 12 milliós forintos támogatásával, a 69 millió forintos vételárból fennmaradó részt pedig a szegedi Rotary Club teremtette elő. A befolyt adományok mellett a szervezet továbbra is támogatókat keres a fejlesztésekhez, melyekhez az új épület lehetőséget teremt, mint például mozgás rehabilitációs részleg, Speciális Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola.

Kissné Papfalvi Nóra

, a civil szervezet munkatársa szerint a kollégiumépület felújításának első üteme a tervek szerint a következő tanév kezdetére elkészül, így a 24 gyermeket oktató iskola és az ugyanennyi fiatalnak segítséget nyújtó nappali központ költözhet az új helyre. A második ütemben az épület emeleti szintjének rekonstrukciója és az akadálymentesítés következik. A tervek szerint 2016 őszére befejeződő beruházás teljes költsége mintegy 150 millió forint - tette hozzá Kissné Papfalvi Nóra. A GEMMA-t a Szivárvány Autizmus Egyesület 2010-ben szülők és szakemberek összefogásával hozta létre, hogy hiánypótló szolgáltatást nyújtson a súlyosan- halmozottan sérült gyermekek oktatása és szociális nappali ellátása terén. Különös tekintettel nappali ellátást nyújtson a fiatal autizmussal élő felnőtteknek. A GEMMA intézményei egy 250 négyzetméteres városszéli volt iskolaépületben működnek, melyet a városi önkormányzattól bérel a szervezet. Az intézmény azonban több éve „kinőtte” az épületet, nem tudta befogadni a jelentkezőket. Ezáltal a vegyes funkcióra használt csoportszobák már régen nem felelnek meg a törvényi szabályozásnak, valamint a fogyatékos ellátás európai szemléletének. Számos törvényi szabályozáson át 2014 szeptemberétől a GEMMA egy iskolára és egy fogyatékos személyek nappali ellátását nyújtó intézményre vált szét, szakmai szempontok alapján.

A Bakay Nándor utca 50. szám alatt kapott új épületet a GEMMA.http://szegedma.hu/?p=546384

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. június 12.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.