Közélet

A Prezi alapítói a legjobb 50 vállallkozó között vannak a Financial Times listáján

A Prezi alapítói a legjobb 50 vállallkozó között vannak a Financial Times listáján

2015. június 23., kedd
A Prezi alapítói a legjobb 50 vállallkozó között vannak a Financial Times listáján

A Prezi alapítói, Árvai Péter, Halácsy Péter és Somlai-Fischer Ádám bekerültek a Financial Times legjobb 50 technológiai vállalkozója közé - közölte a Prezi kedden az MTI-vel.

Financial Times idén júniusban a Founders Forummal közösen indított versenyt, hogy összegyűjtsék Európa legjobb 50 technológiai vállalkozóját. A listára olyan vállalkozók kerülhettek fel, akik Európából származnak vagy a cégük Európában működik. Feltétel volt még, hogy a jelölteknek aktívan részt kell venniük a cég vezetésében, de vizsgálták azt is, hogy az adott cég terméke mennyire innovatív, mennyire változtatta meg a piacot, amelyre bevezették. A közlemény szerint a Prezi alapítói a listán a 25. helyre kerültek, így megelőzve például

Geert-Jan Bruinsmát

, a booking.com alapítóját. A listát

Daniel Ek

, a Spotify alapítója vezeti, a második helyre pedig

Jan Koum

, a WhatsApp alapítója került. A közleményben

Árvai Péter

, a Prezi társalapító-vezérigazgatója kifejtette: "nagyon örülünk ennek az elismerésnek és különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Prezivel sikerült Magyarországot is feljuttatni a listára". A Prezit 2009-ben alapították hárman, különlegessége, hogy a hagyományos, slide-okon alapuló előadásforma helyett térben "meséli el" a történeteket. A Prezi a magyar mellett angol, német, francia, spanyol, portugál, japán és koreai nyelven is elérhető. A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Prezi magyarországi cégének tavalyi árbevétele mintegy 3 milliárd forint volt, adózás után pedig több mint 200 millió forintos nyereséggel zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.