Közélet

Szombaton ismét megnyílik a hármashatár Kübekházánál

Szombaton ismét megnyílik a hármashatár Kübekházánál

2015. május 29., péntek
Szombaton ismét megnyílik a hármashatár Kübekházánál
harmashatar_megnyito01_gs

Május 30-án és 31-én, szombaton és vasárnap újra nyitva a magyar–román–szerb hármashatár, az eseményt színes kulturális és közösségi programok kísérik a Duna-Körös-Maros-Tisza Regionális Együttműködés keretében.

A hét végén ismét megnyílik a Kübekháza-Óbéba-Rábé határpontnál található Triplex Confiniumnál a magyar–román–szerb hármashatár, amely az elmúlt évek során a Duna–Körös–Maros–Tisza Regionális Együttműködés jelképévé vált. A szimbolikus jelentőségű hármashatár a Duna–Körös–Maros–Tisza Eurorégió megalakítását megelőzően, 1997 májusában vált átjárhatóvá azon a ponton, ahol Szerbia, Magyarország és Románia határai találkoznak. Azóta minden év májusának végén találkoznak a térség megyei önkormányzatainak képviselői, hogy együtt ünnepeljék meg a három ország lakosságának közeledését, illetve a jószomszédi viszonyt. Az immár XVIII. Hármashatárnyitás ünnepélyes megnyitója szombaton 9 órakor kezdődik a DKMT Nonprofit Kft. szervezésében a Hármashatárkőnél. A nagyszabású rendezvényen köszöntőbeszédet mond Branislav Bugarski, Vajdaság Autonóm Tartomány tartományi régióközi és önkormányzati titkára, Titu Bojin, a Temes Megyei Tanács elnöke és Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. 9.30-kor startol az iskolások hagyományos és közkedvelt Határfutása, majd a szerb, román és magyar résztvevők elindulnak Törökkanizsára, a DKMT közgyűlésére, ahol a soros elnökség átadása is megtörténik. A határ minden oldalán változatos közösségi és kulturális programokkal színesített sorozatot

Kübekháza falunapja

egészíti ki. Szombaton 12 órától látogatható a Petőfi téren az Ízek utcája – Utcánk ízei, ahol a helyi csapatok a tradicionális marhapörköltfőző versenyen mérik össze tudásukat, de keresik Kübekháza legfinomabb sütijét is! 13 órától szabadtéri programokon vehetnek részt felnőttek és gyerekek, lesz többek között ugrálóvár, íjászat, arcfestés, strandfoci, és kreatív foglalkozások közül is váloghathatnak az érdeklődők. A délután folyamán fellépnek a helyi iskolások, Joós Tamás énekmondó, a Kübekházi és a Ferencszállási Country Club, a Talent Tehetségkutató Énekstúdió, a Deszki Deszkadöntögetők néptáncosai, majd 18 órakor indul a Kübek-Házi Buli a Tószínpadon mások mellett Merényi Nikolett, Kiszely Zoltán és a sztárvendég, Dér Heni produkciójával. A falunapot tűzijáték és utcabál zárja kifulladáskor.

Ismét megnyílik a hármashatár Kübekházánál! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=542417

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.