Közélet

Szerda éjfélig lehet beküldeni az adóbevallást

Szerda éjfélig lehet beküldeni az adóbevallást

2015. május 19., kedd
Szerda éjfélig lehet beküldeni az adóbevallást
adonyilatkozat01kf

Szerda éjfélig lehet beküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) az idei adóbevallásokat, a kiemelt ügyfélszolgálatok rendkívüli nyitva tartással készülnek - mondta a NAV adószakmai szóvivője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Kis Péter András

tájékoztatása szerint a kiemelt ügyfélszolgálatok országszerte 18 óráig tartanak nyitva kedden és szerdán, a megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten pedig négy ilyen ügyfélszolgálat van. A szóvivő kitért arra, hogy az egy százalékok felajánlásának is május 20. a határideje. Ez azokra is vonatkozik, akiknek korábban kellett benyújtaniuk az adóbevallásukat - például az egyéni vállalkozók -, ugyanis ha a bevallással együtt nem rendelkeztek erről, szerda éjfélig még ők is megtehetik. Azoknak, akiknek az adóhatóság elkészítette, és április 30-ig vissza is küldte a bevallását, de az adózó nem kért módosítást, szintén május 20-tól érvényes az adóbevallásuk - közölte. Idén 375 ezren kívántak élni ezzel a lehetőséggel, és 350 ezer kérelmet tudtak elfogadni - tette hozzá. A Magyar Posta Zrt. korábbi közlése szerint szerdán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket, Budapesten az éjjel-nappal nyitva tartó, Amerikai úti postán kívül éjfélig elérhető lesz a Nyugati téri és a Keleti pályaudvari posta, továbbá a Mammut bevásárlóközpontban lévő fiók 21 óráig áll rendelkezésre. Postán szerda éjfélig lehet feladni az adóbevallásokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.