Marhahús és káposzta dukált a kakas mellé Kecskés fesztiválján + FOTÓK



Hatalmas sikert aratott a IV. Kecskési Kakaspörköltfőző Fesztivál, ahol a körzet önkormányzati képviselője egy 1600-as évekbeli erdélyi recepttel mutatta be tudását.
Szombaton immár negyedik alkalommal fűtötték fel bográcsaikat a kecskésiek, hogy ízletes kakaspörköltet készítsenek, és jó társaságban töltsék el az időt. Az elmúlt három esztendőhöz képest mind a lebonyolításban, mind a szervezésben történtek változások - mondta el a SZEGEDma.hu-nak a főszervező,
Nógrádi Tibor
önkormányzati képviselő. Idén egyrészt minimális nevezési díjat kértek az indulóktól - 75 csapat vett részt az eseményen, mintegy ötszázan látogattak ki a helyi művelődési házhoz -, és a kakashúst a bográcsoknál osztották ki, nem a bejáratnál, tanulva abból, hogy korábban bizony nem is kevés olyan jelentkező akadt, aki hazavitte, és otthon készítette el a kakast. Ezúttal csak azok jöttek el, akik a közösség, a közösségi élmény miatt akartak részt venni a rendezvényen. A kísérőprogramok is színesebbé váltak, számos neves művész lépett fel (
Vajda Júlia, Gömöri Krisztián, Szilágyi Annamária, M. Koncz Gábor
), és központi szerep jutott a családi, illetve gyermekprogramoknak, úgy mint dzsúszivás, sörivóverseny, kötélhúzás stb. A zsűri minden sikeres alkotást különdíjjal jutalmazott, majd a kecskésiek jóízűen fogyasztották el a 75 bográcsnyi pörköltet. A siker jelzi, hogy este spontán diszkóval szórakozott a településrész lakossága.
Kakaspörköltfőző fesztiválon mulattak a kecskésiek a hétvégén - részletek és rengeteg fotó ITT: http://szegedma.hu/?p=536856
Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 11.