Közélet

Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK

Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK

2015. május 27., szerda
Lovasszínházzal is csalogat a mórahalmi nyár + FOTÓK
morahalom_nyari_programok_sajttaj18_gs

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra. A fürdőjéről, a Homokháti Sokadalomról, a rétesfesztiváljáról és a bivalyrezervátumról méltán híres kisváros a Nemzeti Lovas Színház három szabadtéri előadásával is csalogatja a vendégeket.

Hagyományteremtő szándékkal a mórahalmi Futó-Dobó Lovasközpont hétszáz nézőt befogadó fedeles lovardájában három lovasszínházi előadást mutatnak be augusztusban, támlás székes nézőtérrel, ami országosan is egyedülálló körülményeket biztosít.

Nógrádi Zoltán

, a hatezres kisváros fideszes polgármestere elmondta, hogy a

Pintér Tibor

vezette Nemzeti Lovas Színház augusztus 20-án és 21-én

Koltay Gergely

Szűts István

Honfoglalás című darabjával, majd augusztus 22-én Pintér-Tibor – Szűts István Mátyás, az igazságos című új magyar rockoperájával várja a nagyérdeműt. Nógrádi Zoltántól megtudtuk, amennyiben sikeres lesz a Nemzeti Lovas Színház mórahalmi bemutatkozása, jövőre már tíz előadást fognak tartani. Nógrádi hozzátette, a lovas turizmus egyre jobban előtérbe kerül a térségben, ezért is hirdetnek lovasszínházi esteket, illetve az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkkal (ÓNTE) is szorosabbra fűzik együttműködésüket.

Kertész Péter

, az ÓNTE igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a felmérések szerint Csongrád megyéből kevesen látogatnak ki az emlékparkba, ezen szeretnének változtatni a mórahalmi együttműködéssel is. „Az emlékpark a lovas kultúra megjelenítésében évek óta élen jár, a honfoglalás-kori bemutatók az időben visszarepítik a vendégeket, itt Mórahalmon pedig színházi produkcióval várják a vendégeket” – fogalmazott Kertész Péter, aki szerint a magyarság történelme nem választható el a lótól.

A Homokhátság sokadalommal és búcsúval is ünnepel

A Homokháti Sokadalom és VI. Dél-alföldi Rétesfesztivál idén egy hétvégén, július 3-tól 5-éig várja a vendégeket. A gasztronómiai és kulturális seregszemle keretében nemzetközi néptánc fesztivál, fúvószenekari találkozó, rétes- és bivaly fesztivál, könnyűzenei koncertek és gyermekprogramok várják a vendégeket. A sokadalom keretében az EDDA musicalt a Sziget Színház előadásában láthatják az érdeklődők, érkezik az Irigy Hónaljmirigy, fellép

Király Viktor

is, a jó hangulatról a Kikindai betyárok is gondoskodnak, a TNT pedig jubileumi koncertet ad. Saslik és ágyaspálinka kóstolóra is invitálják a fesztiválozókat, akik a Homokhátság legízletesebb borait is megízlelhetik. Szent István ünnepére is méltó módon készül Mórahalom augusztus 19-én. A Szeged-Csanádi Egyházmegye és Mórahalom 2012-ben rendezte meg első alkalommal a Homokháti búcsút, a térség településének közös ünnepét. Augusztus 19-én

Böjte Csaba

ferences rendi szerzetes és

Kiss-Rigó László

megyéspüspök a kistérség valamennyi plébánosának részvételével celebrál szentmisét, amelyet gyertyás körmenet követ. A rendezvény a térségben egyedülálló összefogásról tanúskodik, hiszen a Homokhátság minden településének plébánosa, egyházközsége és érdeklődő családja részt vesz ezen a közös ünnepen, melynek célja, hogy az ünnep igazi értékeire irányítsa rá a figyelmet.

Új turisztikai attrakcióval készül Mórahalom az idei nyári szezonra - a homokháti város a Nemzeti Lovas Színház három...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.