Közélet

Közösségek pályázatait várják falfelületeik megújítására

Közösségek pályázatait várják falfelületeik megújítására

2015. május 3., vasárnap
Közösségek pályázatait várják falfelületeik megújítására
festes_ecset_festek

Helyi közösségek, civil szervezetek, óvodák, iskolák és önkormányzatok is pályázhatnak a Let’s Colour Településszépítő Egyesület országos kiírására, amelyen 800 négyzetméternyi fal kifestéséhez elegendő festéket nyerhetnek a jelentkezők közösségi tereik megújítására.

A győztesek nemcsak a festéket nyerhetnek, hanem egyedi, felületre tervezett dizájnt is kapnak a szervezőktől - olvasható a szervezet MTI-hez eljuttatott közleményében. A korábbi évek gyakorlatával megegyezően az idei pályázatra is bármilyen magyarországi társadalmi szervezet, önkormányzat, valamint lakóközösségek, polgárjogi társaságok, baráti közösségek, szülői munkaközösségek is jelentkezhetnek. A nevezőknek biztosítaniuk kell a helyszínként szolgáló falfelületet, amely közösségük életében központi szerepet tölt be, valamint az önkénteseket, akik elvégzik a festést. A festésre szánt felület nem lehet négy méternél magasabb, hogy speciális felszerelés nélkül is lefesthető legyen. A pályázók két kategóriában, a legfeljebb 10 ezer lakosú, valamint a 10 ezer lakos feletti települések csoportjában versenyeznek, közülük internetes szavazáson választja ki a közönség a három-három legjobbat. A két nyertesről a zsűri dönt. A pályázatokat május 17-ig lehet feltölteni a www.letscolour.hu weboldalra, az eredményhirdetést június 8-án tartják. A festést augusztus 31-ig kell megvalósítani. Részletes pályázati kiírás a szervezet weboldalán olvasható. Tavaly összesen 41 pályázat érkezett a felhívásra, a két győztes csoportosulás összesen 1500 négyzetméternyi falfelületet újított meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.