Közélet

A kedvezőtlen időjárás sem akadály: három napig az árusoké a Belvárosi híd + FOTÓK

A kedvezőtlen időjárás sem akadály: három napig az árusoké a Belvárosi híd + FOTÓK

2015. május 24., vasárnap
A kedvezőtlen időjárás sem akadály: három napig az árusoké a Belvárosi híd + FOTÓK
invitel_hidivasar06kf

Házilag elkészített finomságok, kézműves termékek és ajándékok tömkelege várta vasárnap a hídi vásárra kilátogatókat. A Szegedi Borfesztivál záróhétvégéjére az időjárás is összeszedte magát, több ezren látogattak ki a Belvárosi hídon és Oskola utcán végignyúló, háromnapos rendezvényre.

Kézműves termékek, gyermekjátékok, ruhák és népi motívumokkal díszített tárgyak garmadája között válogathatnak azok, akik kilátogattak a Hídivásár forgatagába. Pünkösdhétfő miatt három napig standolnak az árusok az Oskola utcában és a Belvárosi hídon, az elmúlt napok esős időjárását követően pedig igazi nyárias időben válogathatunk a különlegességek között. Nagy sikere volt idén is a boltban bárhol megvásárolható termékek házi készítésű változatainak - legyen szó akár kézműves módon gyártott szörpről, sajtokról és lekvárokról, illetve szappanokról vagy mosószerekről. Ruházkodni legkönnyebben a hölgyek és a gyermekek tudnak innen, utóbbiak csodaszép népi hímzéssel díszített szoknyák között is válogathatnak. Az igazi lokálpatrióták számára persze ismét nagy volt választék a "szegedikumokat" hirdető pólókból.

Kültéri "mozi" és készségfejlesztő kézművesség

Az Oskola utcában megnyitotta kapuit az ÚjrahasznoSMűhely is, ahol a sclerosis multiplexesek számára készültek kézműves foglalkozással. Megmutatták: az idegrendszeri, gyulladásos autoimmun betegségben szenvedőknek sem kell lemondaniuk az alkotás öröméről. Az ÚjrahasznoSMűhely egy komplex rehabilitációs rendszer, amely a sclerosis multiplexes betegek fizikai és lelki támogatására szolgál. Idén áprilistól egy nyolc hónapos pályázatnak köszönhetően gyógytornával, környezettudatosság növelésével kiegészülve folytatódik tovább a kézművességet népszerűsítő program, a résztvevők pedig jó közösséget alkotva dolgozhatnak együtt - közölte Gyurácz Annamária, a Sclerosis Multiplexes Betegek Csongrád Megyei Egyesületének elnöke. Az Invitel egy kisebb, négyszemélyes mozit nyitott a Kárász utcában, ahol az érdeklődők aktuális műsorkínálatukról, csomagjaikról - közöttük a legújabb Színvilág-ajánlatukról - is tájékozódhattak. A nézők egy rövid kvízt is kitölthettek a helyszínen, a helyes válaszokat pedig promó-ajándéktárgyakkal (napszemüveg, tolltartó, kulcstartó, kisebb játékok) jutalmazták.

Három napig az árusoké a Belvárosi híd és az Oskola utca!Cikk: http://szegedma.hu/?p=541050

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.