Közélet

Engedett a szülői munkaközösség: SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lehet a Ságváriból?

Engedett a szülői munkaközösség: SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lehet a Ságváriból?

2015. május 4., hétfő
Engedett a szülői munkaközösség: SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lehet a Ságváriból?
sagvari_gimnazium01kf

A szülői munkaközösség megszavazta a Ságvári általános és középiskolájának összevonását, a felajánlott lehetőségek közül pedig az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot tartják a legelfogadhatóbbnak - tudta meg a SZEGEDma.hu.

Korábbi cikkünkben

tettük közzé, hogy összevonják a Szegedi Tudományegyetem általános és középiskoláját, mely a továbbiakban nem

Ságvári Endre

nevét viseli majd. A Délmagyarország információi szerint múlt hét csütörtökön ezt már közölték a tantestülettel, a fenntartó Szegedi Tudományegyetem azonban hivatalos nem adta ki hivatalos álláspontját az iskolákhoz tartozó fórumok véleményezése előtt. A szülői munkaközösség, a diákönkormányzat és az intézményi tanács hétfő délutáni ülésén vitatta meg az összevonás és az átnevezés kérdését.

A szülők elfogadnák, hogy "simán" gyakorló legyen

"A szülői munkaközösség megszavazta az összevonást azzal a feltétellel, hogy megmaradjon a Szegedi Tudományegyetem fenntartói státusza és a gyakorlói minősítésünk. Mivel a két épület gyakorlatilag egyként üzemelt eddig is, közös az udvar, a tornacsarnok, ezért valóban érthető ez a lépés, nem tiltakozunk ellene" - mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére

Hevesi Éva

, a szülői közösség elnöke. Az átnevezéssel kapcsolatban is engedékenyebbeknek bizonyultak, kompromisszumos megoldásként elsőként felajánlották a keresztnév elhagyásával alkotott SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot. Amennyiben ez nem lehetséges, úgy a három javaslat közül - egyszerűen a

Ságvári Endre

név elhagyása, illetve ahelyett

Szent-Györgyi Albert

, illetve

Hunyadi János

nevének felvétele - az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nevet tartják a legelfogadhatóbbnak.

sagvari_tuntetes08kf

Egy időben a gimnáziumival az általános iskola szülői munkaközössége is szavazott, Hevesi Éva tudomása szerint ők is az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium neve mellett tették le voksukat, míg az intézményi tanács az SZTE Ságvári Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumra szavazott. Mivel a legtöbben a név teljes levétele mellett döntöttek, így a rektor a javaslatok összesítését követően nagy valószínűséggel az előbbit fogadja majd el. Korábbi nyilatkozatában a szülői oldalról passzív ellenállást helyezett kilátásba a munkaközösség elnöke, most azonban inkább nyugalomra, megbékélésre int, az iskola és a tanulók érdekében. "Törekszünk a kompromisszumra az általunk javasolt negyedik variációval is, de nem kívánjuk sárba tiporni az eddigi törekvéseinket: mi akkor is ságvárisok voltunk, vagyunk és leszünk! Továbbra is bízunk benne, hogy a jelenlegi kormány belátja majd ennek a lépésnek a feleslegességét, de talán egy másik kormány majd visszaadja a hatvanesztendős intézmény nevét" - hangsúlyozta Hevesi Éva.

A szülői munkaközösség megszavazta a Ságvári általános és középiskolájának összevonását, a felajánlott lehetőségek közül pedig az SZTE Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumot tartották a legelfogadhatóbbnak.

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 4.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.