Közélet

Az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszaszolgáltatná a devizahiteleseknek a Jobbik

Az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszaszolgáltatná a devizahiteleseknek a Jobbik

2015. május 22., péntek
Az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszaszolgáltatná a devizahiteleseknek a Jobbik
racz_tibor_sajtotajekoztato02kf (1)

A devizahitelesek számára egyedül a felvételkori árfolyamon történő forintosítás jelenthet kiutat az adósságspirálból - hangsúlyozta a jobbikos Rácz Tibor.

Az utóbbi bő egy hétben a kijózanodás óráit élték mindazok, akik a devizahitelesek megmentése kapcsán jelentős lépéseket vártak a kormánytól - mondta el péntek délelőtti sajtótájékoztatóján

Rácz Tibor

. Csongrád megye 1. számú választókerületének jobbikos elnöke szerint a Fidesz szembement alelnöke, Kósa Lajos egy évvel ezelőtti kijelentésével, aki szerint a piaci árfolyamon történő forintosítás tovább súlyosbítja a devizahitelesek csapdahelyzetét. Ennek ellenére tavaly decemberben az Orbán-kormány mégis a piaci árfolyamú rögzítés mellett döntöttek, mely után sok esetben még mindig magasabb lett a tőketartozás a korábban felvett pénzösszegnél - hangsúlyozta a politikus. A devizahitelek rendezésének során két komoly, százezres érintettségű csoport is kimaradt, az autóhitelesek és a szabad felhasználású kölcsönök birtokosai esetében a kormány csak közvetítői szerepet vállalt - magyarázta a politikus. "Mi, jobbikosok azonnali megoldást sürgetünk, és továbbra is úgy véljük, hogy az egyetlen megoldást a devizahitelek felvételkori árfolyamon történő forintosítása jelentené. Felszólítjuk a kormányt, hogy vonja vissza ezen rossz elszámolócsomagját, a bankokkal mondja fel paktumát és tegyen le az asztalra egy tisztességes intézkedési tervet, amely tényleg a legnehezebb helyzetben lévő károsultak érdekeit védi" - hangsúlyozta Rácz Tibor. Hozzátette: pártja szeretné elérni, hogy a devizakárosultak az utolsó jogtalanul elvett forintot is visszakaphassák a bankoktól, és valódi elszámoltatás történjen.

A szegedi Jobbik szerint egyedül a felvételkori árfolyamon történő forintosítás segíthet a devizahiteleseken!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. május 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.