Közélet

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával

2015. május 16., szombat
Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával

Akár negyven ügyet is lehet majd intézni az e-kártyával - erről a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának (KEK KH) elnöke beszélt az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Ignácz István

elmondta, az e-kártyát 2016 január elsejével vezetik be felmenő rendszerben. Drágább lesz mint a ma gyártott személyi igazolvány, hiszen az új kártyában lesz egy úgynevezett tárolóelem, ami alkalmassá teszi adatok tárolására, így különböző közigazgatási eljárásokat tudnak majd intézni vele. Az új okmány összevonja majd a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, az adókártyát, a TB-kártyát, valamint kibővíthető lesz közlekedési kedvezmények igénybe vételére jogosító kártyákkal és akár diákigazolványként is funkcionálhat - közölte. Hozzátette: az útlevelet nem fogja felváltani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.