A helyi termelők népszerűsítéséért és portékájuk ismertetéséért indította útjára a Földművelésügyi Minisztérium a Helyi termék éve 2015 programot. A fórumsorozat első állomása Szegeden, a megyeházán volt kedden.
Egyre népszerűbbek a hazai vásárlók körében is a helyben termelt és helyben készített portékák, a termelői piacok és a helyi termék-védjegyek száma az elmúlt években jelentősen gyarapodott. Furcsa kettősség figyelhető meg, hiszen a magyar vásárlók háromnegyede fontosnak tartja, hogy a lakóhelye közelében állítsák elő a megvásárolt élelmiszert, ugyanakkor a helyi piacokon árusított termékekkel kapcsolatban szinte minden második vásárló bizalmatlan. A Földművelésügyi Minisztérium a termelők és fogyasztók közötti szorosabb kapcsolat elősegítéséért is nyilvánította a 2015-ös évet a Helyi termék évének. Ebből a célból indították útjára a Helyi termék éve 2015 programot, melynek során szakemberek előadásokkal és kerekasztal beszélgetésekkel hívják egybe az érintett vállalkozókat, kis- és őstermelőket. A Földművelésügyi Minisztérium a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal, a Nemzeti Művelődési Intézettel, illetve a Nemzeti Agrárgazdasági Kamrával közösen indított fórumsorozata kedd délelőtt indult a megyeházán. Itt nem pusztán említést tesznek a helyi értékekről és portékákról, de a termelők maguk mutatkozhatnak be és népszerűsíthetik produktumukat.
A helyi termelők népszerűsítéséért és portékájuk ismertetéséért indult program, az első állomásnak Szeged adott otthont - részletekért KLIKK: http://szegedma.hu/?p=529929
Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 21.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.