Közélet

Szabálytalanságokat talált a makói önkormányzat a víziköműnél

Szabálytalanságokat talált a makói önkormányzat a víziköműnél

2015. április 17., péntek
Szabálytalanságokat talált a makói önkormányzat a víziköműnél

Sajtóközleményt juttatott el portálunkhoz Makó Város Önkormányzata, amelyben Farkas Éva Erzsébet polgármester a Makó-Térségi Víziközmű Kft. körüli vizsgálódásról tájékoztatja a nyilvánosságot.

"Az átvilágítás még jelenleg is tart, azonban úgy gondoljuk, mindenképpen tájékoztatnunk kell a makói polgárokat az időközben feltárt szabálytalanságokról, amikkel a Makó-Térségi Víziközmű Kft. esetében találkoztunk. Azt ugyanakkor már most is tudjuk, hogy hatalmas pénzek kifizetése történt, mind a dolgozók, mind a vezetés részére. A vezető a bruttó 750 ezres fizetése mellett volt, hogy 10 hónapos prémiumot vett fel. A kérdés az, ki adott erre engedélyt egy városi cégnél, a képviselő-testület miért nem tudott erről, vagy ha tudtak, miért nem csináltak semmit? Ugyanis közpénzről van szó, a makói polgárok pénzéről, akik a vízdíj számlákat fizették. Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az Alföldvíz Zrt. jogutódlása fájó pont volt, mivel az eddigi pénzosztásnak vége szakadt. A vizsgálatok során ennyi már látható, de mivel az iratok teljes körű átadása nem történt meg, az új városvezetés meg fogja tenni a megfelelő jogi lépéseket, hogy tisztán láthassunk, ezért a számviteli fegyelem megsértése miatt a vizsgálat eredményének függvényében ismeretlen tettes ellen feljelentést teszünk" - írja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.