Közélet

Nemcsak látni, látszani is fontos az utakon + FOTÓK

Nemcsak látni, látszani is fontos az utakon + FOTÓK

2015. április 9., csütörtök
Nemcsak látni, látszani is fontos az utakon + FOTÓK
latni-latszani05kf

A kellemes tavaszi idő beköszöntével egyre többen pattannak kerékpárra, ezért a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Szegedi Rendőrkapitánysággal közös ellenőrzési akciót szervezett csütörtök estére.

A látni és látszani elv fontosságára hívták fel a figyelmet a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai a Szent István téren. A környéken hiányos felszereléssel közlekedőknek ez alkalommal nem kellett helyszíni bírságtól tartaniuk, a rendőrök ugyanis csak a kötelező felszereléseket vizsgálták. Jó tanácsokkal látták el azokat a kerékpárosokat, akiknek a biciklijéről hiányzott a csengő vagy a világítóberendezés, az együttműködésért cserébe pedig egy pár elülső és hátulsó villogót adtak ajándékba.

Domonkos Andrásné

gyakran jár kerékpárral a Szent István téri szakaszon, ezúttal is Mazsola nevű kutyáját szállította a bicikli hátuljára felszerelt kosárkában. Nagyjából minden a helyén volt, derült ki az ellenőrzés során, az első kereket küllőjéről azonban két prizmát, hátulról pedig egy lámpát hiányoltak a rendőrök.

Gazdag Erika

nagyon meglepődött, amikor belefutott az ellenőrző akcióba. A helyi médiából értesült, hogy a környéken ma este felmérik a biciklik állapotát, de nem számított rá, hogy éppen lányától hazafelé tartva részese lesz a programnak. Portálunk kérdésére elárulta, nagyjából napi egy órát szokott biciklizéssel tölteni, tömegközlekedés helyett ugyanis ezt a környezetkímélő megoldást választotta a munkába járáshoz.

latni-latszani08kf

A világítóberendezésekkel szokott a legtöbb gond lenni, lakott területen kívül pedig a láthatósági mellényt felejtik el felölteni a kerékpárosok - tudtuk meg

Vad Róbert

rendőr őrnagytól. A tapasztalatok azt mutatják, egyre többen ügyelnek a kötelező tartozékokra, azonban a csengő, vagy az első kerékre szerelendő prizmák szükségessége még nem épült be kellően a köztudatba. Nem véletlen azonban ezek fontossága, hiszen az autóban ülők sötétedés után szinte észre sem veszik az úton közlekedő kivilágítatlan kerékpárost. Ráadásul az sem elhanyagolható szempont, hogy egy felszerelés nélküli biciklis 5000 forinttól akár 30 ezer forintig terjedő bírságra is számíthat.

A biztonságos közlekedés szabálya: légy látható! Ti kaptatok villogót a rendőröktől? http://szegedma.hu/?p=526206

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 9.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.