Közélet

A szegedi után más hőszolgáltatók engedélyét is elvehetik

A szegedi után más hőszolgáltatók engedélyét is elvehetik

2015. április 8., szerda
A szegedi után más hőszolgáltatók engedélyét is elvehetik
tavho01_gs

Sikertelen gázbeszerzési tenderek sorozatát oldotta meg ideiglenesen a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal azzal, hogy utasította az MFGK-t, adjon el gázt a kudarcos tenderű DunaCentnek és Alfa-Novának. Több város távhőellátása forgott veszélyben, és még nincs vége a történetnek.

A szegedi után

a szolnoki, a kiskunfélegyházi és a szekszárdi távhőellátó cég engedélyét is visszavonhatja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH)–

értesült a Világgazdaság

. A hivatal már emlékeztette e városok vezetését, hogy a távhőellátás önkormányzati kötelezettség, náluk pedig ezzel nincs minden rendben. A szabályozás értelmében a távhő-szolgáltatóknak rendelkezniük kell az adott gázévre szükséges mennyiségű földgázzal, de az érintett városok távhőcégeinek ez nincs meg. Ezért e városok bármikor lecserélhetik a távhő-szolgáltatójukat, még akkor is, ha azok engedélyét a MEKH netán nem vonja vissza. Jelen esetben azonban vélhetőleg egyszerre születik meg a városi és a hivatali döntés, ahogyan a MEKH a Szegedi Távhőszolgáltató Kft. engedélyét is akkor vonta vissza, amikor az IKV Zrt. készen állt arra, hogy átvegye a kft. helyét.

A szegedi után a szolnoki, a kiskunfélegyházi és a szekszárdi távhőellátó cég engedélyét is visszavonhatja a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal!

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 8.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.