Közélet

A kormány és a baloldal koalícióját látja a Jobbik a Quaestor-ügyben

A kormány és a baloldal koalícióját látja a Jobbik a Quaestor-ügyben

2015. április 3., péntek
A kormány és a baloldal koalícióját látja a Jobbik a Quaestor-ügyben
jobbik01kf

A közpénzekkel való felelőtlen tőzsdézésnek nevezte Rácz Tibor, a Jobbik Csongrád megye 1. számú választókerületének elnöke, valamint kiemelte, hogy a Jobbik nyilatkozatot vár az országgyűlési képviselőktől és kormánytagoktól arról, hogy nem vettek részt bennfentes kereskedelemben.

"A Jobbik Magyarországért Mozgalom 2010-ben több, mint húsz törvényjavaslatot adott be a pénzintézetek szabályozásáról és a csaló brókerek és bankárok mozgásterének szűkítéséről" - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján

Rácz Tibor

. A Jobbik szerint a Fidesz és a baloldal egy Quaestor-koalícióban működik együtt a brókerbotrány eltussolása érdekében. Rácz Tibor felhívta a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta egyetlen brókerbotrány esetében sem történt elszámoltatás, véleménye szerint azért, mert az eddig hatalmon lévő pártok mind érintettek voltak a botrányokban, ezért nem állt érdekükben az igazság feltárása. Az aktuális brókerbotrány kapcsán Rácz Tibor egy Fidesz-MSZP Quaestor-koalícióról beszélt, ugyanis a 2010 előtti MSZP kormány által felelőtlenül vállalt 16,9 milliárdos kezessége nyomán alakult ki a jelenlegi helyzet, melynek a magyar emberek látják kárát, az ehhez kötődő feljelentéseket pedig a Fidesz-kormány segít eltussolni. "Ma bennfentes információk alapján távolítanak el közpénzt a Quaestor cégcsoporttól, ami felelőtlen tőzsdézés magánemberek vagyonával, ugyanúgy, mint a magánnyugdíjpénztárak esetében" - mondta el Rácz Tibor. A politikus kiemelte, hogy a Jobbik nem engedi, hogy eltussolják a botrányt, a párt nyilatkozatot várt az országgyűlési képviselőktől és kormánytagoktól arról, hogy nem tartottak és nem vetek ki pénzt bizalmas információk alapján a Quaestor-cégcsoporttól, ugyanis ha kiderült, hogy kimentették a pénz, az bennfentes kereskedelemnek minősül. Zárásként kiemelte, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, valódi elszámoltatást visz véghez a brókerbotrányok terén.

Az MSZP bűneit segít eltussolni a Fidesz a Jobbik szerinthttp://szegedma.hu/?p=524173

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. április 3.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.