Közélet

Szegeden is aláírásokat gyűjt a Jobbik

Szegeden is aláírásokat gyűjt a Jobbik

2015. március 18., szerda
Szegeden is aláírásokat gyűjt a Jobbik
jobbik_sajtotajekoztato02kf

Járjon a férfiaknak is a nyugdíj 40 év munkaviszony után – többek között ezt szeretné a Jobbik. A „Szóljon bele! Írja alá!” címmel indított aláírásgyűjtési akció keretében összesen négy kérdésről kérik ki a lakosság véleményét.

Sneider Tamás

, az országgyűlés jobbikos alelnöke

februárban jelentette be

, hogy a párt márciusban országos aláírásgyűjtési akciót hirdet, melynek részleteiről

Rácz Tibor

, a Jobbik Csongrád megye 1. számú választókerületének elnöke tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi téri posta épülete előtt. „Négy kérdésben várjuk a szegediek támogatását is. Az első kérdés, hogy 40 év munkaviszony után a férfiak is nyugdíjba mehessenek, a másik kérdés a bevándorlás elleni lépést sürgeti, a harmadik kérdésben békét és Magyarország semlegességét követeljük a háborús konfliktusok esetében, a negyedikben pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy egyetértenek-e a lakosok azzal, hogy minden háztartásban térítésmentesen alapszintű internetszolgáltatás legyen” – részletezte Rácz Tibor.

jobbik_sajtotajekoztato01kf

Emlékeztetett, hogy egy férfi várható élettartama hazánkban átlagosan 63 és fél év, míg a nyugdíjba vonulás 65 éves kortól kezdődik, vagyis vannak, akik meg sem élik ezt a kort. Rácz elmondta, az ingyenes internet fellendítené a távmunkát, az elektronikus közigazgatást is többen használnák. A statisztikák szerint az európai unión belül a hazánkban a harmadik legalacsonyabb a szélessávú mobilnetet rendszeresen használók aránya. A Jobbik a multikat sújtó – évi 8-10 milliárd forintra becsült – reklámadó-bevételből fedezné a lakosság számára ingyenes alapszintű internetet. Rácz Tibor fontosnak nevezte azt, hogy hazánk ne vállaljon szerepet semmiféle háborúban, hanem semlegességünket és a békét őrizzük meg. „Nem áldozhatunk fel emberéleteket olyan háborúban, amihez semmilyen közünk nincs” – közölte. A párt szerint a külföldi katonai missziók jelentős mértékben növelik Magyarországon a terrorizmus lehetőségét. „A negyedik kérdés a bevándorlással kapcsolatos, ami különösen jelentős itt Csongrád megyében. Követeljük, hogy a határőrséget állítsák vissza, és azt szeretnénk elérni, hogy szigorítsák a menekültekre vonatkozó szabályozást” – jelentette ki. Az elmúlt két évben hússzorosára növekedett a menekültek száma, számuk idén elérhető a százezer főt. Rácz megjegyezte, hogy körülbelül ennyi gyermek születik hazánkban egy évben.

jobbik_sajtotajekoztato03kf (1)

Az aláírásokat Szeged több pontján gyűjtik, minden szombaton a Mars téri piac bejáratánál reggel hét órától, hétköznaponként pedig a város más és más helyén találhatják meg az érdeklődők a standokat. A pontos helyszíneket és időpontokat

a szegedi Jobbik Facebook-os oldalán

találják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.