Közélet

Nyit a Mini Hungary Park Mórahalmon

Nyit a Mini Hungary Park Mórahalmon

2015. március 19., csütörtök
Nyit a Mini Hungary Park Mórahalmon
orszaghaz

Pénteken nyitja kapuit a Mini Hungary Park Mórahalmon, melyben a történelmi Magyarország szimbólummá vált épületeit, történeti emlékeit mutatja be.

A hétvégén újabb megnyíló intézménnyel büszkélkedhet a lendületesen fejlődő Mórahalom. A pénteken induló Mini Hungary Park, a homokháti szabadtéri makett múzeum kéthektáros területen a történelmi Magyarország szimbólummá lett épületeit, történeti emlékeit foglalja magába 1:25-ös méretarányú építmények formájában, amelyek megszólalásig hasonlítanak az eredetijükre. Kastélyok, nemzetünk műemlékei, paloták, templomok, várak nyújtanak esztétikai élményt és hozzák élő közelségbe a régi időket, eleink hőstetteit. Életkortól függetlenül a park értékes, izgalmas kikapcsolódást nyújt mindenkinek. Megtalálható itt az Országház méretarányos mása, amelynek kupola magassága majdnem négy méter, tíz méter hosszú és hat méter széles. És megtekinthető a jáki templom, a fertődi Esterházy kastély, a diósgyőri vár, a túristvándi vízimalom, valamint Szeged két ékessége, az alsóvárosi templom és a zsinagóga. Ötven szép objektum, köztük számos határon túli építmény kápráztatja a vendégeket a parkban, ahol a történelmi Magyarország területét idézően folyók, a Fertő tó és a Balaton mellett, földrajzilag beazonosítható helyeken találhatók a makettek. A belépőjegyeket mérsékelt áron lehet megvásárolni: a diákok, tanárok és nyugdíjasok például érvényes igazoló okmányok felmutatásával nyolcszáz forintért látogathatják az intézményt. A Szegedről érkező vendégeket a bemutatkozó hétvégén szombat és vasárnap, délelőtt tíz órától egészen este hat óráig várják a szervezők. Szegedről megközelítve a Mars térről induló mórahalmi buszjárat tudja szállítani az érdeklődőket tömegközlekedéssel, akiknek a településre érve a Kölcsey utca megállójánál kell leszállniuk, hogy betérjenek a Móradomb körút 5. szám alatti telekre, amely a mórahalmi lovasközpont melletti bekötőútnál, a Babos Tanya szomszédságában található.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.