Közélet

Konfuciusz Intézet nyílt Pécsen

Konfuciusz Intézet nyílt Pécsen

2015. március 27., péntek
Konfuciusz Intézet nyílt Pécsen

Konfuciusz Intézet nyílt a hagyományos kínai orvoslás megismerésére a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Egészségtudományi Karán pénteken.

A világon a hetedik, Magyarországon az első, ilyen tevékenységet végző Konfuciusz Intézet a mai akadémikus orvoslást kiegészítve vállalkozik a kínai medicinában gyökerező terápiás eljárások oktatására, tudományos módszerekkel történő vizsgálatára és alkalmazására.

Maruzsa Zoltán

, az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára a megnyitó előtti sajtótájékoztatón azt mondta: a felsőoktatást érintő magyar-kínai együttműködések mindkét fél számára előnyösek.

Bódis József,

a PTE rektora pedig azt hangsúlyozta, hogy az intézet létrehozásának a pécsi egyetem, a baranyai megyeszékhely és a magyar-kínai kapcsolatok szempontjából is nagy jelentősége van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.