Közélet

Kilométer örökbefogadás az éhező gyerekekért

Kilométer örökbefogadás az éhező gyerekekért

2015. március 4., szerda
Kilométer örökbefogadás az éhező gyerekekért
kissattila

Kilométer örökbefogadással segíti egy hódmezővásárhelyi maratonfutó, Kiss Attila az éhező szegedi gyerekeket támogató Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítványt. A sportoló 195 kilométert teljesít majd a 8. Spuri Balaton SzuperMaratonon március 19. és 22. között. A jótékonysági szervezetet most a kilométerek egyenkénti adaptálásával segíthetik a felajánlók.

Egy kilométert 1000 forintért lehet örökbefogadni, amit az alapítvány bankszámlaszámára lehet befizetni, a közleménynél a „SzuperMaraton” címszó feltüntetésével. (Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány – K&H: 10402805-50526548-86871012) A felajánlásokkal azt a naponta több mint 50 éhező gyereket támogathatják, akik minden nap ingyenesen ebédelhetnek a szervezet szociális éttermében, a Kapocs Ételbárban. A kedvezményezetteket saját pályázatukon, a Gyermekjóléti Szolgálaton, a Családsegítő Szolgálaton, valamint oktatási intézményeken keresztül választják ki. A havonta több mint 1200 ingyen ebédet kiosztó Egy Ebéd Egy Esély Gyermekétkeztetési Közhasznú Alapítvány számos más programmal támogatja a rászorulókat. Egyebek mellett ételosztásokat, valamint közösségszervező programokat tartanak. Az év elején pedig egy nagyobb ruhaadományt juttattak el a Gyermekjóléti Szolgálat és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködésével a gyerekekhez és a hajléktalanokhoz. A kilométerek „vásárlása” mellett idén először az adó 1 százalék felajánlással is segíthetik az Egy Ebéd Egy Esély munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.