Közélet

Franciaországi légikatasztrófa: szándékosan vezették a földnek a Germanwings-gépet

Franciaországi légikatasztrófa: szándékosan vezették a földnek a Germanwings-gépet

2015. március 26., csütörtök
Franciaországi légikatasztrófa: szándékosan vezették a földnek a Germanwings-gépet
lufthansa_bbc

Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen, aki készakarva okozta az utasszállító tragédiáját – jelentette be az illetékes marseille-i ügyész. Mint kiderült, a korábbi értesülésekkel ellentétben a kapitány volt az, aki elhagyta a fülkét, és képtelen volt oda visszatérni - írja az origo.hu.

Mint azt a

portál írja

, az ügyész egyelőre nem tudott válaszolni a kérdésre, hogy Lubitz előre eltervezte-e a tettét. Mint mondta, teljesen normális, hogy egy pilóta szünetet tart, és elhagyja egy rövid időre a fülkét repülés közben. A francia főügyész beszámolója szerint a fekete doboz felvételén azt hallatszik, ahogy a pilóta megkéri a másodpilótát, hogy vegye át a gép irányítását. Ezután azt hallani, ahogy a pilóta hátratolja a székét és becsukja maga után az ajtót. Ebben a pillanatban a másodpilóta átveszi a gép kézi irányítását és megnyomja a gombot, amely elkezdi a süllyedést. A pilótafülkében innentől kezdve teljes csend honol, csak a kizárt pilóta egyre hangosabb és egyre kétségbeesettebb dörömbölése hallatszik, az utolsó pillanatokban pedig beszűrődik az utasok sikoltozása. Nem voltak ismert terrorista kapcsolatai a lezuhant utasszállító 28 éves német másodpilótájának, a hatóságuknak nincs okuk azt feltételezni, hogy terrorcselekmény történt - közölte a balesetet vizsgáló marseille-i ügyész. Az ügyész kategorikusan elutasította, hogy öngyilkosságnak minősítse

Lubitz

tettét. „Amikor valaki 150 ember életéért felelős, akkor én ezt nem hívnám öngyilkosságnak” – mondta. Lubitz Montabaurban élt, ismerősei szerint nem mutatta depresszió jeleit. Büszke és boldog volt, amikor állást kapott a Germanwingsnél. „Meglehetősen nyugodt”, de barátságos fiatalembernek jellemezték.

Szándékos emberölés miatt emelnek majd vádat a Germanwings másodpilótája ellen, aki készakarva okozta az utasszállító tragédiáját - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=521685

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. március 26.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.