Közélet

Foglalkoztatási, szociális és sportbizottság: 2 millióval támogatja a város a Jeunesse-kupát

Foglalkoztatási, szociális és sportbizottság: 2 millióval támogatja a város a Jeunesse-kupát

2015. március 4., szerda
Foglalkoztatási, szociális és sportbizottság: 2 millióval támogatja a város a Jeunesse-kupát

Elfogadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület beszámolóját, illetve döntött két kiemelt sportrendezvény támogatásáról szerdai nyílt ülésén a foglalkoztatási, szociális és sportbizottság.

Az ülésen a testület kilenc tagja közül hárman nem tudtak megjelenni, így

Szénási Róbert

,

Szécsényi Ferencné

és

Kónya Gábor

hiányában döntött napirendi pontjairól a bizottság. Az első témát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Szegedi Hajléktalanellátó Központ elmúlt évi tevékenységének beszámolója adta, amely teljes egészében elérhető a város honlapjáról az

alábbi linken

. A szolgálat tavaly Szeged közigazgatási területén belül két ellátási területen három szociális munkással és egy pedagógussal látta el az összesen 165 hajléktalan gondozását. A 2014-es évben 31 fővel nőtt az ellátást igénybe vevők száma. November 1. és március 31. között krízisautó szolgálatot is működtetnek, amely az elmúlt esztendőben összesen kilenc alkalommal vonult ki elhárítani a fennálló krízishelyzetet. Beszámolójában a Máltai Szeretetszolgálat kitér rá, nehézséget jelent az egyesület számára az egyre növekvő ellátotti létszám, illetve a stagnáló, vagy csökkenő finanszírozás mellett a városi parkolószelvények megvásárlása. Második napirendi pontban a bizottság egyhangúlag szavazta meg, hogy a Wildboars Kerekesszékes Rögbi Egyesület elmúlt hétvégén megrendezett, háromnapos tornáját a város 334 ezer forinttal támogassa. A megmérettetésen a magyar csapat mellett csehek, osztrákok és olaszok is játszottak az újszegedi sportcsarnokban. Ugyancsak tartózkodás, vagy ellenszavazat nélkül elfogadta a testület, hogy Szeged 2 millió forinttal segítse a nyáron a

Maty-éren megrendezendő

Jeunesse-kupa lebonyolítását, amelyet a Magyar Evezős Szövetség rendez. Az eseményre 12 ország képviseletében 500 résztvevőt várnak a szervezők. Mindkét összeget a költségvetés kiemelt sporteseményekre előirányzott 6 millió forintjából fizeti a város.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.