Közélet

Bemutatkoztak a vadaspark barna medvéi + FOTÓK

Bemutatkoztak a vadaspark barna medvéi + FOTÓK

2015. március 22., vasárnap
Bemutatkoztak a vadaspark barna medvéi + FOTÓK
medvek06kf

Ursula és Mici hamar hozzászokott új élőhelyéhez. A Szegedi Vadaspark új jövevényei a hagyományos tavaszköszöntő programon mutatkoztak be a látogatók előtt.

Láthatóan hozzászoktak új környezetükhöz a medvelányok, akik többször is pózoltak a látogatók előtt. "Anya, nézd milyen nagy!" - kiáltott fel szinte egyszerre több gyerek, amikor a márciusban érkezett új jövevények megmutatták magukat a kifutóban. A medvék egy csereprogramnak köszönhetően érkeztek a Szegedi Vadasparkba, rokonaik a fekete medvék pedig Veresegyházán találtak új otthonra. A medvelányok már régóta izgalomban tartották a szegedieket, a park dolgozói ezért úgy döntöttek, a látogatók adhatnak nevet a maciknak. Az erdei állatok az Ursula és Mici nevet kapták, nem csoda hát, hogy a rajzfilmekben is gyakran felbukkanó barna medvék nevét híres karakterek ihlették - mondta

Veprik Róbert

igazgató. A macibemutatót a vaspark hagyományos tavaszköszöntő rendezvényéhez igazította, a kifutó és az azt körülölelő tanösvény átadóján pedig

Botka László

polgármester is részt vett. Beszédében hangsúlyozta, a szegedi zoo az ország egyik legdinamikusabban fejlődő parkja, amely szem előtt tartja a látogatók igényeit. Így kerülhettek barna medvék Szegedre. Kiderült az is, 500 millió forintnyi beruházást terveznek a jövőben a városnak járó uniós támogatásból, és ha a tervek révbe érnek, legközelebb orrszarvúház épül a park területén. A hazánkból hajdan kipusztított állat újra fokozott védelmet élvez, továbbá számítani lehet a környező országokból az újbóli megtelepedésére. A nagy barna medvék körül számos rémhír terjed, a kételyek eloszlatása érdekében körbejárható kifutót építettek az állatoknak. Érdekesség, hogy a medvék szomszédságába két szürke farkas került, akiknek várhatóan ez lesz a végleges szállása. A "Víz és a fenntartható fejlődés" jelmondatot választották idén nemzetközi jelmondattá a Víz Világnapján. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve ennek jegyében játékos feladatokat szervezett a szegedi zoo-ban. Terítékre került a vízi világ védelmének fontossága, valamint az ivóvízfogyasztással járó tudnivalók. A környezetvédők nem győzik hangsúlyozni, mennyire fontos fogyasztóként odafigyelni az úgynevezett vízlábnyom méretére, ami tulajdonképpen azt határozza meg, milyen mennyiségű tiszta vizet pazarolunk el fürdésre, mosogatásra, fogmosásra vagy a wc lehúzására. A bemutató kísérletekkel fűszerezett tájékoztató során egy kérdéssorozatot kellett megválaszolniuk az érdeklődőknek, amelyből többek között megtudhatták, milyen ph értékű a víz, a cola és egyéb italaink. Ezen kívül verskirakó és totó is színesítette a foglalkozásokat, a legügyesebbek pedig jutalmat is kaptak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.