Közélet

Balog Zoltán levélben gratulált Kocsis Fülöpnek, a görögkatolikusok első metropolitájának

Balog Zoltán levélben gratulált Kocsis Fülöpnek, a görögkatolikusok első metropolitájának

2015. március 21., szombat
Balog Zoltán levélben gratulált Kocsis Fülöpnek, a görögkatolikusok első metropolitájának
FERENC pápa; Kocsis Fülöp

Az emberi erőforrások minisztere levelében gratulált Kocsis Fülöp püspök kinevezéséhez, s jó kívánságait fejezte ki a magyar görögkatolikusok első metropolitájának.

Balog Zoltán

- MTI-hez péntek este eljuttatott levelében - azt írta: nagy örömmel értesült a hírről, hogy

Ferenc

pápa pénteken debreceni székhellyel megalapította a Magyar Katolikus Egyházon belül működő Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyházat. "Hatalmas megtiszteltetés érte mind a magyar görög katolikusokat, mind pedig Magyarországot" - hangsúlyozta Balog Zoltán, megjegyezve: ugyancsak örömmel fogadta, hogy Ferenc pápa a Hajdúdorogi Egyházmegyét metropolitai székké emelte, amelynek első metropolitájává

Kocsis Fülöpöt

nevezte ki. A miniszter kiemelte, hogy Kocsis Fülöp püspöksége alatt "mindig nagy szolgálatot tett a magyarországi görög katolikus hívek, valamint az egyház és a jó Isten számára". "Mindig jó érzéssel tölt el, ha arra az együttműködésre és együtt gondolkodásra gondolok, amely az évek során a magyarországi görög katolikus egyház és az Emberi Erőforrások Minisztériuma között jött létre, a szegények, roma embertársaink és minden magyar javára" - fogalmazott levelében Balog Zoltán. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia pénteken tájékoztatta az MTI-t, hogy Ferenc pápa sajátjogú egyházat alapított a magyarországi görögkatolikusoknak. A Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház (amely a római katolikus érsekség megfelelője) központjává a hajdúdorogi egyházmegyét emelte debreceni székhellyel, élére pedig Kocsis Fülöp eddigi hajdúdorogi püspököt nevezte ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.