Közélet

Rogán: márciusban indulhat a nemzeti közműszolgáltató

Rogán: márciusban indulhat a nemzeti közműszolgáltató

2015. február 5., csütörtök
Rogán: márciusban indulhat a nemzeti közműszolgáltató
Rogán Antal

A Fidesz-KDNP-frakció felhatalmazta a kormányt arra, hogy márciusban induljon el a nemzeti közműszolgáltató - közölte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője csütörtöki mezőkövesdi sajtótájékoztatóján, a kormánypárti képviselőcsoport kihelyezett ülésének helyszínén.

A nemzeti közműszolgáltató először a Főgáz alapján gázszolgáltatással kezdi meg a működését, de úgy, hogy az egész országban szolgáltathasson - mondta a politikus.

Rogán Antal

hozzátette, arra számítanak, hogy a nonprofit elven működő nemzeti közműszolgáltató olcsóbb lesz, versenyezni tud majd más cégekkel. "Ezzel nemcsak megőrizni (...), hanem folytatni is tudjuk a rezsicsökkentés folyamatát" - mondta a frakcióvezető. Célként fogalmazta meg egyúttal, hogy legkésőbb 2016-ban a villamos energia területére is kiterjedjen a nemzeti közműszolgáltatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.