Közélet

Nógrádi Tibor: Ha az alpolgármester tud valamit, tegyünk együtt feljelentést!

Nógrádi Tibor: Ha az alpolgármester tud valamit, tegyünk együtt feljelentést!

2015. február 10., kedd
Nógrádi Tibor: Ha az alpolgármester tud valamit, tegyünk együtt feljelentést!
muszakiatadas_szentmihaly04_gs

A Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője szerint az MSZP-sek a saját maguk által készített költségvetéssel kapcsolatos tájékozatlanságukat az ellene történő vádaskodással keverik a műfüves pályaépítések ügyében.

A pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottság

múlt csütörtöki, a költségvetés tervezetét tárgyaló ülésén

az MSZP-s alpolgármesterek,

Szentgyörgyi Pál

és

Solymos László

, valamint a testület szocialista alelnöke,

Lauer István

a műfüves pályaépítések kapcsán támadták, egyenesen károkozással vádolták a Fidesz-L.É.T. képviselőjét,

Nógrádi Tibort

, és az is szóba került, hogy a város a stadionberuházáshoz kapcsolódóan közel 30 millió forintot fordít útépítésre, -felújításra 2015-ben. Ezt az LMP-s

Tanács Eszter

nehezményezte elsősorban.

Lauer: Most megfizetjük az árát!

Megnéztük: a 2015-ös szegedi büdzsé tervezetében összesen 27,2 millió forint szerepel két soron műfüves focipályák építésre (4,701 millió Dorozsma, Petőfitelep, Szentmihály, 22,5 millió pedig Tápé és Gyálarét címszó alatt). Szentgyörgyi Pál azt állította, ez a pénz a tavaly "a közgyűlés által kikényszerített döntések áthúzódó hatása". "Most megfizetjük az árát" - ezt már Lauer István tette hozzá, mondván, a pályák megépültek, de a városnak körbe kell kerítenie azokat; nem épültek melléjük járdák, így felhordják a sarat, hamar tönkremennek a pályák, a városnak tehát meg kell óvnia vagyonát. A SZEGEDma.hu megkeresésére Nógrádi Tibor - aki egyébiránt nem tudott jelen lenni az ülésen - úgy reagált az elhangzottakra: a városvezetés tájékozatlansága személyeskedő vádaskodással keveredett, a szocialisták állításai alaptalanok és nem felelnek meg a valóságnak. A Fidesz-L.É.T. költségvetés-módosítást is kezdeményez az ügyben - tudtuk meg tőle.

palyaavato_kecskestelep05_gs

Nógrádi: Más város tapsolna örömében

"A Biblia Példabeszédek 15:1. így szól: 'A szelíd felelet megtöri a haragot, a sértő szó pedig szítja az indulatot.' Aki ismer, tudja, hogy a fenti gondolat az egyik ars poeticám. Mindaddig, amíg van esély megbeszélni a dolgokat, azt szoktam tenni. A február 4-i pénzügyi és vagyongazdálkodási bizottsági ülés kapcsán viszont ez az attitűd már nem működhet! Egyrészről ugyanis az önkormányzati választások óta a városvezetéssel nem lehet konzultálni, győzelmi gőgjük okán nem állnak szóba másokkal, másrészről az említett ülésen - távollétemben - olyan mérvű hazugság és támadás ért, amire válaszolnom kell. A vitában Szentgyörgyi Pál alpolgármester és Lauer István képviselő a saját maguk által készített költségvetéssel kapcsolatos tájékozatlanságukat az ellenem történő vádaskodással keverték. A tények ellenben a következők! Ami a stadionberuházást illeti, most is, mint mindig, hálás köszönetemet fejezem ki Magyarország kormányának, a Magyar Labdarúgó-szövetségnek és a magánberuházónak, hogy Szegeden a rengeteg előzetes támadás ellenére modern labdarúgó-stadion épül. Ez a fejlesztés a városnak egyetlen forintjába sem kerül, sőt, az üzemeltetés sem terheli az önkormányzat büdzséjét. Szeged kivételével Magyarország minden városa, polgármestere tapsolna örömében, ha ilyen esélyt, lehetőséget kapna; sajnos úgy tűnik, nálunk ez máshogy működik...

Nagy Sándor

városfejlesztési alpolgármester (Együtt) blogot ír arról, hogy a városnak nem kell a 6 és fél ezres stadion. A vagyonbizottsági ülésen pedig arról vitatkoznak a képviselők, hogy a város területén épülő stadionhoz vezető utakat kinek a kötelessége megépíteni. Hogy mindenki jól értse: 58 millió forintról beszélünk, melynek felét a magánbefektetőtől 'kisírta" Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, amely így egy 2,5 milliárd forintos beruházáshoz jut hozzá, és - ó, mi borzalom! - 29 millió forintot az oda vezető utak megépítésére kell fordítania" - mondta Nógrádi Tibor.

Össze-vissza beszélnek és számolnak a szocialisták?

palyaavato_kecskestelep30_gs

A Fidesz-L.É.T. önkormányzati képviselője a műfüves pályák ügyével folytatta. "Szentgyörgyi Pál és Lauer István a költségvetés egyik 22,5 milliós tételéről - azt gondolván, hogy ezt a célt szolgálja - össze-vissza beszéltek, személyemben támadtak meg azzal a célozgatással, hogy -

így írt róla a Délmagyarország internetes oldala

- 'az MLSZ nem ad pénzt a beruházásokra'. Ellenben az a valóság, hogy az MLSZ a pótlólagos beruházásokhoz a fejlesztési iroda kérésére azonnal és feltétel nélkül biztosította a csaknem 11,8 millió forintnyi pályázati forrást, és bármikor kész Szeged érdekében kielégíteni a pótigényeket. Itt a kiskundorozsmai, a kecskési és a petőfitelepi pályáról van szó: a pótberuházások önrésze az MLSZ-től származó információk szerint (Dorozsma: 2 027 512, Petőfitelep: 586 713, Kecskéstelep: 924 212 forint) összesen 3 538 473 forint. Érdekes, egyben érthetetlen, hogy a költségvetési előterjesztés ehelyett 4,701 millió forinttal számol... Nemcsak összegszerűen téved a büdzsétervezet, de megnevezésben is. Tekintsünk el attól az ormótlanságtól, hogy az előterjesztő nem ismeri Szentmihály nevét (Szeged-Szentmihály), és még mindig 'szentmihálytelkezik' - Szeged városa nem kért a szentmihályi fejlesztésre semmilyen pótlólagos beruházást, a valóságos helyszínek ez esetben: Kiskundorozsma (járdaépítés, labdafogó háló), Petőfitelep (kerítésépítés), Kecskés (kerítésépítés, ami nem is tartozik konkrétan az új műfüves pályához, hanem a meglévő drótkerítést cserélik ki jobb minőségűre). Tegyük hozzá, a szocialisták ezen beruházásokkal összekeverték a költségvetés-tervezet egy 22,5 milliós sorát. Ez valójában a gyálaréti művelődési házba és a tápéi Tanító térre tervezett szabadidősport-pályák önrésze, ám ezek a beruházások csak 2016-ban fognak megvalósulni, így erre az összegre a Fidesz-L.É.T. frakció még a keddi napon költségvetés-módosító indítványt fog benyújtani" - tájékoztatott Nógrádi Tibor.

Ki és mivel kényszerítette Szentgyörgyi Pált?

Hozzátette: február 13-án azért van szükség közgyűlési döntésre a műfüves pályaépítés ügyében, mert az eredeti árajánlathoz képest még sikerült az MLSZ-nek faragni az árból, és némi pénzt spórolt Szeged városának a korábbi szerződéshez képest. "Szentgyörgyi Pál nagy nyilvánosság előtt azt állította, hogy kikényszerített közgyűlési döntés volt a műfüves pályák beruházása. Mivel annak idején ő is igennel szavazott, ezért a következő közgyűlésen kérdést intézek az alpolgármester úrhoz: ki és milyen kényszerítő eszközt alkalmazott a döntésnél. Ha bármi döntésbefolyásoló tényezőről tud, tegyünk közösen feljelentést, mert egy demokráciában egy közgyűlési döntés kikényszerítése a legnagyobb bűnök egyike" - zárta gondolatait a Fidesz-L.É.T. képviselője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.